Duitsland wint landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland derde

Duitsland wint landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland derde

19 juli 2018 23:47 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeAken | Stegen.net | DPA
De Duitse springruiters hebben voor het derde jaar op rij de landenwedstrijd van het CHIO Aken gewonnen. De Nederlandse equipe eindigde als derde.

Nederland maakte in de eerste omloop een droomstart, want achtereenvolgens reden Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Frank Schuttert alle vier foutloos. In de tweede omloop kwam de teller toch nog op 9 strafpunten uit. Van der Vleuten leverde met Arera het weg te strepen resultaat van 8 strafpunten.

Marc Houtzager was de beste Nederlander. De ruiter uit Rouveen liep met Sterrehof’s Baccarat alleen een tijdfout op in de tweede omloop. De rit van Houtzager was subliem en van grote klasse, mooi in balans en loepzuiver gereden. Frank Schuttert had als laatste starter voor Oranje de de druk op zijn schouders en kreeg met Chianty’s Champion een eigenlijk onnodige fout. Met 9 strafpunten moest Nederland Ierland, dat 6 strafpunten incasseerde, voor laten gaan.

De Duitse ploeg won met een totaal van 4 strafpunten. Een knappe prestatie, want bondscoach Otto Becker stelde met Simone Blum (28) en Laura Klaphake (24) twee debutanten op. Becker sprak na afloop van een sensatie. De equipe bestond verder uit Maurice Tebbel en routinier Marcus Ehning.
Deel dit bericht