Daan van Geel wint CH De Wolden: ‘hier heb ik altijd van gedroomd’

Share
  • 23 juli 2023 18:40

door: Steven Stegen, 23 juli 2023 18:40

📌 VEENINGEN – Het was de overwinning waar hij altijd al van droomde. Daan van Geel was zo blij als een kind met zijn zege in de Grote Prijs van CH De Wolden. Als eerste starter in de barrage zegevierde de ruiter uit Gees met Just Blue.

De tweede week van CH De Wolden kende een mooie finale, die net even lastiger was dan die van een week geleden. Dat bleek ook wel uit het aantal van zes foutloze combinaties, tegen tien een week eerder.

Er waren acht ruiters die alle balken in de lepels lieten, maar zowel Suzanne Tepper (met Chambertino Z) alsJulian Kraay (Grant Utopia) kregen een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Tepper werd daarmee zevende.

Daan van Geel en Just Blue tijdens hun winnende rit op CH De Wolden.

In de barrage moest Daan van Geel als eerste van start, een positie waar hij achteraf blij mee was. ,,Je hebt dan geen concurrent voor je waar je je misschien door laat meeslepen. Ik kon nu mooi mijn eigen rit rijden.” 

Van Geel stuurde zijn 9-jarige schimmel foutloos door de barrage in 39.36. Niemand verbeterde dat nog. Na hem kwam Willem Greve in de baan, maar die had met Pretty Woman van ‘t Paradijs nog een tiende meer nodig. Greve werd daarmee knap tweede.

Willem Greve werd tweede met Pretty Woman van ‘t Paradijs.

Plaats drie was voor Lars Kuster uit Didam, die een sterk concours reed met Idylle of Romance. Amanda Slagter werd net als een week geleden vierde. De amazone uit Slochteren plaatste zich met Cornet Blue opnieuw knap voor de barrage, maar moest daarin net iets te vaak een ophouding maken. ,,Maar ik ben zeer tevreden. Het was twee weken gewoon super.”

Altijd van gedroomd

Daan van Geel genoot zichtbaar van de huldiging. ,,Hier heb ik altijd van gedroomd. We komen vanaf het begin op CH De Wolden, echt een heel fijn concours.” 

Just Blue heeft hij sinds drie jaar samen in eigendom met de fokkers, de familie Grol uit Muntendam. ,,Het paard loopt nu een half jaar op dit niveau en je merkt dat de ervaring toeneemt.” Van Geel hoopt de schimmel nog een tijdje te kunnen rijden. ,,Maar de realiteit is ook dat bij ons elk paard te koop is.”

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2023 week 2

ruiterpaardstr pnt
1.Daan van Geel
🇳🇱
Just Blue
v. Zirocco Blue VDL
0-39.36
2.Willem Greve
🇳🇱
Pretty Woman van ‘t Paradijs
v. Vigo D’Arsouilles
0-39.46
3.Lars Kuster
🇳🇱
Idylle of Romance
v. Andiamo
0-39.97
4.Amanda Slagter
🇳🇱
Cornet Blue PS
v. Chacco-Blue
0-42.54
5.Sabrina van Rijswijk
🇳🇱
Cobalt Vd Bisschop Z
v. Cicero Z van Paemel
4-47.43