Stroomruiters scoren met meertallen tijdens Drents kampioenschap

Share
  • 28 juli 2023 23:37

door: Steven Stegen, 28 juli 2023 23:37

EXLOO – De tijd van de provinciale kampioenschappen is weer aangebroken. In Exloo wordt tot en met zaterdag gestreden om de Drentse dressuurtitels. Bij meertallen scoorden de leden van de Stroomruiters met vier titels.

De eerste kampioenen zijn al bekend. Donderdag kwamen de meertallen in actie. Het werd een gezellige dag, met mooie resultaten. In de klasse ZZ was het viertal van RV Drentsche Aa succesvol met het behalen van de titel en het ticket naar het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

De succesvolle leden van de Stroomruiters.

In de klasse Z werd het viertal van RV Stroomruiters Drents kampioen. De club uit Beilen pakte ook de titel bij de viertallen klasse M en eveneens in de klasse L. Daarmee was het nog niet op voor de club, want ook bij het viertal pony’s klasse L was de titel voor leden van de Stroomruiters.

De prijswinnaars van de L1-selectie groep 2: Demi Wekema (midden), Annika Siesling (links) en Marit Rikkers.

Op vrijdag werden in drie ringen de selecties verreden van de verschillende klassen. Op zaterdag strijden de beste deelnemers uit de selectieproeven dan om de titels.