Weite Oldenziel Drents kampioen in het 1.40, Sander Naber wint 1.35

Share
  • 18 februari 2023 18:35

door: Steven Stegen, 18 februari 2023 18:35

📌 BEILEN – Weite Oldenziel won de 1.40-rubriek bij het open Drents kam­pioen­schap in manege De Stroom­ruiters. In het 1.35 werd Sander Naber Drents kampioen, Kristyna Schütte won het 1.30.

Voor het 1.40 hadden zich vijf combi­naties gemeld. Weite Oldenziel wist als enige twee fout­loze omlopen te rijden met zijn prachtige schimmel Ofichem’s Finn (v. Zirocco Blue VDL). Drie jaar geleden werd het duo nog Drents kampioen in de klasse Z. Plaats twee in het 1.40 ging naar Peter Hokse, die met Jowel HBC fout­loos begon, maar in de tweede ronde een balk hoorde vallen.

Weite Oldenziel met Ofichem’s Finn.

Ook in het 1.35 was er een over­tuigende kampioen: Sander Naber met Lareusa S (v. Toulon). De ruiter uit Holsloot bleef als enige dubbel fout­loos. Jack Broek werd met een spring­fout van Loek tweede, Lisa Broekert eindigde als derde met Le Formidable.

In het 1.30 volgde wel een barrage voor de beslissing. Kristyna Schütte bleek daarin niet te kloppen. Met Lam­brusco (v. Bacardi VDL) was ze een ruime seconde sneller dan Bert-Jan Zuide­ma met Lambiek. Plaats drie ging naar Sylvia Holterman met Indy V.