Horse Event in teken van gezondheid, (top)sport en recreatie

Share
  • 23 augustus 2023 20:48

door: redactie, 23 augustus 2023 20:48
Vijfhuizen
stegen.net | persbericht

In de weekenden van 9 & 10 en 16 & 17 september 2023 vindt in de Expo Greater Amsterdam de 20e editie van hét paardenevenement van Nederland plaats: Horse Event. Elke paardenliefhebber kan in Vijfhuizen zijn hart ophalen op het gebied van gezondheid, (top)sport en recreatie. Natuurlijk genieten de bezoekers ook van spectaculaire shows, de gezellige sfeer en stands én van een Nederlandse primeur.

De paardenwereld komt al 20 jaar samen op Horse Event. De vele bezoekers ontmoetten tijdens eerdere edities grootheden als Edward Gal, Piet Raijmakers en Anky van Grunsven. Ook voor de natuurlijke manier van het trainen van het paard is traditiegetrouw aandacht. Dit jaar met een primeur in Nederland, een masterclass van de grondlegger van Natural Horsemanship: Pat Parelli.

Olympische amazones

Horse Event begon in 2002 met Olympisch amazones Tineke Bartels en Imke Schellekens-Bartels en niet te vergeten de Nederlandse trainer Emiel Voest. Hij ontwikkelde het Freestyle systeem, een trainingsmethode waarmee iedereen kan leren om op een begripvolle manier met zijn paard om te gaan. Natuurlijk mag dit drietal ook in het programma van de 20e editie niet ontbreken.

Horse Event
Bij Horse Event is er traditioneel aandacht voor andere manieren om met paarden om te gaan.
© Horse Event

Meerdere iconen op het gebied van natuurlijke trainingsmethoden volgden in de loop der jaren. Zo opende Monty Roberts opnieuw de ogen van het publiek met zijn Join-Up methode. De Fransman Jean-François Pignon voegde met zijn witte sprookjespaarden emotie aan de shows toe. Ook Annemarie van der Toorn is een begrip als het gaat om communicatie met paarden. Zij keert ook deze editie terug en noemt Horse Event een belangrijke opstap voor haar bekendheid als trainer.

Horse Event Youth en Pro

Vanwege de enorme populariteit vindt Horse Event sinds vorig jaar plaats in twee weekenden: Horse Event Youth (9 en 10 september) en Horse Event Pro (16 en 17 september). Tijdens Horse Event Youth ontmoeten kinderen en ouders hun idolen in de sport én populaire ‘horsefluencers’, zoals Britt Dekker, Kristy Snepvangers, Carmen Coronel, Daphne draaft door en Hoefwijzer.

Tijdens Horse Event Pro ligt de focus op inhoud, kennis en ontwikkeling met bekende professionals, zoals Pat Parelli, Laury Tisseur, Featherlight Horsemanship, Iris van Gulik en Kelly de Geus.

Het binnen- en buitenterrein is dagelijks geopend van 9:30 uur tot 18:00 uur. Op vrijdag 15 september is Horse Event exclusief geopend voor bezoekers aan De Hippische Ondernemer Dag.