Imke Schellekens stopt eind 2023 als bondscoach pony’s en Children

Share
  • 7 augustus 2023 14:50

door: redactie, 7 augustus 2023 14:50
Ermelo
stegen.net | knhs

Imke Schellekens-Bartels stopt eind 2023 als bondscoach van de pony’s en Children. Haar eigen sportieve ambities en drukke werkzaamheden thuis liggen ten grondslag aan dit besluit.

Imke Schellekens-Bartels werd in januari 2019 aangesteld als bondscoach dressuur voor de pony’s en Children. Ze was toen de opvolger van Monique Peutz. De afgelopen jaren won Imke Schellekens met haar jeugdteams vele mooie medailles.

,,Ik wil zelf heel graag weer internationaal gaan starten en heb daar nu de paarden voor. Dat wil ik dan wel zo goed mogelijk doen. Dat betekent dat ik een planning wil maken die past bij mijn paarden en niet de wedstrijden om mijn andere werk heen wil plannen. Daarnaast vraagt ook het bedrijf thuis en de begeleiding van onze leerlingen steeds meer tijd. En natuurlijk wil ik vooral voldoende aandacht hebben voor onze zoon Joep. Het wordt gewoon allemaal te druk.”

‘Met veel plezier gedaan’

Schellekens vervolgt: ,,Ik heb het bondscoachschap met heel veel plezier gedaan. Het is geweldig om met zulke getalenteerde jeugdruiters te mogen werken. Dat ga ik echt enorm missen, maar ik moet mijn tijd anders in gaan delen.”

Voordat Schellekens-Bartels aantrad als bondscoach had ze een uiterst succesvolle sportieve carrière achter de rug. Ze nam onder andere deel aan de Olympische Spelen in 2004 en 2008 en was lid van het goud winnende team op het WK in 2010.

Technisch directeur van de KNHS Iris Boelhouwer kijkt uit naar de terugkeer van Imke Schellekens in de piste. ,,Onder de vleugels van Imke hebben talloze jonge talenten zich kunnen ontwikkelen en hun passie voor de paardensport kunnen laten groeien. Met haar inzicht, geduld en compassie heeft Imke niet alleen de sportprestaties bevorderd en talloze medailles behaald, maar ook een omgeving gecreëerd waarin jonge ruiters zich ondersteund voelden. Hoewel wij met spijt in ons hart afscheid nemen, begrijpen wij ook dat zij haar eigen sportieve ambities wil blijven najagen. Wij hopen haar dan ook in die rol snel terug te zien.”