Imke Schellekens en Monique Peutz verzorgen clinics in Assen

Share
  • 24 november 2019 13:06

door: redactie, 24 november 2019 13:06

📌 Assen
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Een unieke combinatie: Bondscoaches Imke Schellekens – Bartels en Monique Peutz – Vegter bundelen hun krachten tijdens clinic-dag op zaterdag 14 december bij de Sunrise Stables in Assen.

In de middag verzorgen de coaches elk vijf uur aan lessen en in de avond een bijscholing, die voor iedereen toegankelijk is, met het thema: ‘Hoe begeleid je de jeugd naar de top?’.

Imke Schellekens.
📸 NH Photo

Zowel Imke Schellekens-Bartels als Monique Peutz behoeven eigenlijk geen introductie. Zo trad Imke Schellekens in de voetsporen van haar moeder olympisch amazone Tineke Bartels. Imke werd meermaals Nederlands kampioen en won goud met het Nederlandse team op het Europees kampioenschap en de Wereldruiterspelen van Kentucky. Daarnaast won ze zilver bij de Wereldbekerfinale en teamzilver op de Olympische Spelen van 2008. Nu traint Imke diverse (jeugd-)combinaties naar het hoogste niveau, is ze bondscoach van de pony’s en Children en behoort eveneens Britt Dekker tot haar pupillen.

Monique Peutz reed zelf ook op Grand Prix niveau onder andere met de welbekende bonte hengst Samber. Monique heeft haar Bereiter opleiding in Warendorf gedaan. Hiervoor heeft zij stage gelopen bij Olympisch kampioen Dr. Reiner Klimke. Voor haar examen is zij cum laude geslaagd en heeft hiervoor de Steinbeck plaquette ontvangen. Daarnaast is ze actief als instructeur van diverse pupillen, internationaal jurylid en bondscoach van de Junioren, Young Riders en U25.

Krachten gebundeld

Op 14 december bundelen deze coaches van een enorme staat van dienst hun krachten. De lessen, die in de middag worden gegeven waren binnen no time uitverkocht. Wel is het mogelijk om ’s avonds te komen naar de bijscholing ‘Hoe begeleid je de jeugd naar de top?’. “De top” is een vaag begrip en voor iedereen is dat anders, maar allemaal hebben we gemeen dat we beter willen worden in wat we doen! Monique en Imke zullen daarbij aandacht besteden hoe juryleden en instructeurs een rol kunnen spelen bij het begeleiden van de jeugd.

Daarnaast geven zij een exclusief inkijkje in hun trainingsmethode. Er zullen tien talentvolle jeugdruiters, variërend in de leeftijd van elf tot 24 jaar, waaronder winnaar van EK zilveren medaille Marten Luiten, gedurende de avond in de baan verschijnen. Tevens zijn er 50 licentiepunten te behalen voor juryleden en instructeurs.

Naast dat deze bijscholing interessant is voor juryleden en instructeurs. Is deze bijscholing ook erg inspirerend voor alle liefhebbers van de dressuursport. De lessen beginnen vanaf 12:30 uur en de bijscholing vanaf 19:00 uur. De toegangskaartjes t.w.v. €15,- p.p. kunnen worden gereserveerd voor 7 december via Lrhorseevents@gmail.com.