Knap aanbod van veulens bij 24e editie Starsale Auctions in Tolbert

Share
  • 20 augustus 2023 12:19

door: redactie, 20 augustus 2023 12:19
Tolbert
stegen.net | persbericht

Dinsdag 22 augustus 2023 is de 24e editie van de Starsale Auctions, welke plaats vindt in de centraal in het Noorden gelegen HJC Manege te Tolbert. Er zijn door een viertal experts maar liefst 57 veulens geselecteerd voor de hybride veiling. Waaronder 34 springveulens en 23 dressuurveulens uit veelal bewezen Noordelijke pedigrees.

De presentatie van de veulens begint om 16:00 uur en de aanvang van deze hybride veiling is om 19:00 uur. Een hybride veiling is uniek, omdat hier zowel live in de zaal wordt geboden in combinatie met wereldwijde afkomstige online bieders. Deze online bieders hebben zich van tevoren online geregistreerd. Zij volgen de veiling via een livestream.

Dit jaar is er vrije toegang voor alle geïnteresseerde bezoekers. Ook zijn er nog een beperkt aantal VIP-tickets beschikbaar, voor de vrije verkoop.

Veilingmeester

De veilingmeester is niemand minder dan de bekende hippische gespecialiseerde Belg Frederik de Backer, tevens speaker van de Global Champions Tour en o.a. presentator van de goed beluisterde podcast “Twee man en een paardenkop”. Hij is ook de veilingmeester van het Zangersheide stamboek te België.

De springveulens zijn geselecteerd door Marcel de Boer en Koos Naber. De dressuurveulens zijn geselecteerd door Jeff Vincourt en Linda van der Hauw. De selectiecommissie heeft dit jaar veulens geselecteerd waarbij correctheid, gezondheid, maat, beweging, uitstraling en pedigree centraal staan. Bij springveulens wordt extra aandacht besteed aan de galop en bij de dressuurveulens wordt er mede prioriteit gegeven aan de stap.

Sterk aanbod

Er is een opvallend sterk aanbod van nakomelingen van jonge aanstormende talentvolle hengsten. Zoals in de springrichting: Lambada Shake AG, Night Life VDL, McAllister VDL, Sambucci de Muze en Diablue PS. In de dressuurrichting: Extreme U.S, Mc Laren, Merlot VDL, O’Toto van de Wimphof en Las Vegas.

Trots is de organisatie op het aanbod van veulens van meerdere 1.60m Grand Prix winnaars, waaronder de winnaar van de Olympische Spelen Baloubet du Rouet, ook interessant zijn: Kasanova de la Pomme, El Torreo de Muze, Akarad Hero Z, Grand Slam VDL, Utamaro d’Ecaussines, Bamako de Muze, Zirocco Blue VDL en Epleaser van het Heike.

Het is uniek in Nederland dat er een dressuur specialisatie kruising, van een KWPN hengst (Dynamic Dream) met een zuivere PRE moeder van de hengst Ambar, wordt geveild. Waarbij de Starsale inspringt op het nieuwe fokkerij initiatief van het KWPN-stamboek. Dit ter bevordering van de bloedspreiding, waarbij aan wordt gegrepen op het verbeteren van het karakter en de gezondheid. Daarnaast wordt er een bijzonder mooi bruin bonte hengst veulen met zeer veel beweging van de hengst Glock’s Energy geveild.

De Starsale Auctions draagt ook weer een steentje bij aan een maatschappelijk doel. Dit jaar doneert Starsale een bedrag aan de Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven.