Tandango duurste veulen bij geslaagde Starsale Auction in Tolbert

Share
  • 25 augustus 2023 12:21

door: redactie, 25 augustus 2023 12:21
Tolbert
stegen.net | persbericht

Het in de dressuurrichting gefokte veulen Tandango DC (v. Toto Jr.) zorgde voor de hoogste opbrengst bij de 24e editie van de Starsale Auction. Dit veulen kreeg voor € 19.000,- een nieuwe eigenaar.

Alle ingrediënten voor een succesvolle veiling waren aanwezig in Tolbert: een goede collectie veulens, veel kopers in de zaal, veel online bieders en een gezellige sfeer.

Duurste veulen van de veiling was het dressuurveulen Tandango DC (Toto Jr. x Vivaldi). Het extra bewegende veulen verwisselde voor € 19.000,– van eigenaar. Het veulen blijft in Nederlandse handen.

Ook het Bordeaux veulen Tarantulus BSW werd voor een mooie prijs van € 13.000,– verkocht over de grens naar onze Oosterburen.

Bij de springveulens was Trouble JL (v. Carrera VDL) het duurste veulen. De hamer viel op een bedrag van € 12.000,– . Dit kampioensveulen blijft in Nederland. Trevor (v. Arezzo) verhuist voor € 11.000,– naar een nieuwe stal.

Tevreden

De gemiddelde veulenprijs komt uit op bijna € 6500,– en daar is de organisatie van Starsale Auctions tevreden over. Starsale is een platform voor Noordelijke fokkers om hun veulens te vermarkten en de organisatie probeert een zo goed mogelijke veiling te faciliteren. In het huidige land van de veulenveilingen, waarin er steeds meer online veilingen worden aangeboden, wordt het als live-veiling steeds uitdagender om staande te blijven.