KNHS stapt uit sectorraad paarden: ‘onbegrijpelijk en betreurenswaardig’

Share
  • 16 augustus 2023 14:05

door: redactie, 16 augustus 2023 14:05
Ermelo
stegen.net | knhs | srp

ERMELO – De KNHS heeft besloten uit de Sectorraad Paarden (SRP) te stappen. Dit naar aanleiding van ontwikkelingen binnen de SRP, waardoor de KNHS de urgentie voelt om zelf weer meer in de regie te komen op de voor de paardensport belangrijke thema’s.

De KNHS zegt zich zo sterk mogelijk te willen maken voor een voortvarende en effectieve aanpak van de voor de paardensport (wedstrijdsport en recreatie) belangrijke thema’s en dossiers, met als belangrijkste onderwerp paardenwelzijn.

,,Wij zijn hierbij groot voorstander van een sectorale aanpak en willen ons daar onverminderd voor blijven inzetten. Tegelijkertijd concluderen wij dat in de huidige opzet en functioneren van de SRP dit niet goed van de grond komt. De KNHS heeft daarom het dringende voorstel aan de dragende organisaties gedaan om zaken op zo kort mogelijke termijn ten goede te keren”, aldus de hippische sportbond op haar website.

De KNHS zegt binnen de SRP met name te hebben ingezet op paardenwelzijn. Volgens de bond moet er op dat punt een versnelling komen, met daaraan gekoppeld een goede politieke lobby. De KNHS zegt daarin in het SRP-bestuur onvoldoende urgentie te hebben gevoeld.

Onbegrijpelijk

Het bestuur van de Sectorraad Paarden (SRP) vindt het onbegrijpelijk en betreurenswaardig dat het bestuur van de KNHS heeft besloten uit de SRP te stappen en daarmee geen bijdrage meer wenst te leveren aan het behartigen van de collectieve belangen van de hippische sector. Dat zegt de SRP op haar website. ,,Juist de paardensector is gediend met een gezamenlijk optrekken. Het bestuur van de SRP heeft besloten ook zonder de KNHS de belangen van de hippische sector te blijven behartigen.”