Menners uit 17 landen naar kampioenschap in Exloo

Share
  • 10 augustus 2023 23:15

door: redactie, 10 augustus 2023 23:15

Exloo
stegen.net | persbericht

Bij het EK vierspannen en WK paramennen in Exloo komen deelnemers uit 17 landen aan de start. Er is ook regionale deelname met Harry Streutker uit Coevorden, Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond, Josien de Boer uit Borger en Jacques Poppen uit Froombosch.

In totaal komen tijdens het evenement in Exloo van 23 tot en met 27 augustus 65 aanspanningen aan de start, afkomstig uit 17 landen. Voor het EK vierspannen, dat voor de 13e keer wordt verreden, komen 40 deelnemers aan de start, uit 13 landen.

Daarbij ook titelverdediger Bram Chardon (coverfoto). Hij neemt het in de individuele strijd om de Europese titel op tegen onder meer zijn vader IJsbrand Chardon, die de titel in 2011 en 2017 wist te bemachtigen. Ook de Europees kampioen van 2015 Michael Brauchle uit Duitsland komt aan de start.

WK paramennen Exloo Ingmar Veneman
Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond start op het WK paramennen in Exloo.
© Bianca Douwes

In de landenwedstrijd komen acht teams in actie. Het Nederlandse team is ook hier titelverdediger en Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde zullen er alles aan doen om het teamgoud in Nederland te houden.

WK paramennen

Het WK paramennen beleeft in Exloo haar zevende FEI-editie. Maar liefst 25 deelnemers uit 9 landen reizen over twee weken af naar het prachtige Drenthe voor hun deelname aan het wereldkampioenschap, waaronder zelfs een deelnemer uit Australië! Nooit eerder was dit land vertegenwoordigd op een WK paramennen. Jodie Mckeone is de eerste en tot nu toe de enige paramenner voor Australië.

Duitsland is titelverdediger met het landenteam. De individuele titelverdediger in Grade 1, de Amerikaanse Tracy Bowman, is evenals haar teamgenoten al enige weken in Europa om zich voor te bereiden op dit WK. WK-ambassadrice Ingmar Veneman maakt evenals in 2021 deel uit van het Nederlandse landenteam.

Op het WK paramennen wordt er in twee klassen gestreden: Grade 1 en Grade 2, dus er worden op zondag 27 augustus zes individuele medaillewinnaars gehuldigd. De landenteams bestaan uit twee of drie deelnemers, waarvan er minimaal één deelnemer in Grade 1 (de zwaarste handicap) moet uitkomen. De deelnemers starten met zowel paarden als pony’s in de twee klassen.