Bondscoach Alex van Silfhout presen­teert dressuur­team voor EK in Riesen­beck

  • 8 augustus 2023 10:43

door: KNHS, 8 augustus 2023 10:43

ERMELO – Bondscoach Alex van Silfhout heeft het team bekend gemaakt dat deelneemt aan het EK dressuur van 6 tot en met 10 september in Riesenbeck. Dinja van Liere, Lynne Maas, Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra zijn de vaste waarden.

Van Silfhout wees daarnaast Marlies van Baalen aan als reserve voor het EK dressuur in Riesenbeck. Op het WK vorig jaar in Herning bemachtigde de dressuurequipe van TeamNL dankzij de vijfde plaats in de landenwedstrijd het Olympisch ticket voor Parijs.

Emmelie Scholtens.

Van het team dat bondscoach Alex van Silfhout voor het aanstaande Europees Kampioenschap heeft geselecteerd maakten Emmelie Scholtens met Indian Rock en Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss (coverfoto) deel uit van het WK-team in 2022.

Dinja van Liere was ook lid van het WK team en won twee bronzen individuele WK medailles met de hengst Hermès N.O.P. Voor het EK doet Van Liere een beroep op de ruin Hartsuijker, waarmee ze dit jaar goed presteerde in Doha en Kronenberg. Marlies van Baalen en Habibi DVB zijn als reserve-combinatie voor het team opgeroepen.

Lynne Maas nam drie keer deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden, in 2016 met haar EK-merrie Electra. Op het EK in Riesenbeck debuteert de 42-jarige amazone uit Schiedam op een internationaal seniorenkampioenschap. De combinatie behaalde dit seizoen uitstekende internationale resultaten.

Sterk team

,,Ik vind dat we een sterk team hebben, waarmee we voor het maximale gaan”, klinkt bondscoach Alex van Silfhout enthousiast. ,,Lynne Maas heeft heel goed gepresteerd en dat geldt ook voor Emmelie Scholtens. Dinja en Thamar die kan je om een boodschap sturen, dat hebben ze echt al bewezen. Ik weet ook dat Marlies er zal staan, als er een beroep op haar wordt gedaan.”

Het TeamNL dressuurteam zal bestaan uit:

Dinja van Liere (Uden) – Hartsuijker (v.Johnson, KWPN, vos, ruin, 2012)
Eigenaar: Jan Pieter Dalsem
Groom: Susan van Dongen

Lynne Maas (Schiedam) – Electra (v.Jazz, KWPN, zwart, merrie, 2009)
Eigenaar: Lynne Maas
Groom: Ricky Lievaart

Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Indian Rock (v.Apache, KWPN, donkerbruin, hengst, 2013)
Eigenaren: Black Horses BV & Ad Valk
Groom: Jeroen Witte of Danielle Dorr

Thamar Zweistra (Schore) – Hexagon’s Ich Weiss (v.Rubiquil, NRPS, schimmel, hengst, 2013)
Eigenaar: Stal Hexagon BV
Groom: Romaine Zweistra

Reserve
Marlies van Baalen
(Brakel), – Habibi DVB (v.Don Schufro, KWPN, vos, ruin, 2012)
Eigenaar: Dressuurstal Van Baalen BV & Titus de Vries
Groom: Marrigje van Baalen

Het team wordt begeleid door:
Bondscoach – Alex van Silfhout (Lunteren)
Teamveterinair – Edwin Enzerink (Asten Heusden)

dagwedstrijd
woensdag 6 septGrand Prix deel 1, landenwedstrijd
donderdag 7 septGrand Prix deel 2, landenwedstrijd
vrijdag 8 septGrand Prix Special
zondag 10 septGrand Prix Kür op Muziek
Programma EK dressuur 2023 Riesenbeck