archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere ‚Äėineens‚Äô optie voor Olympisch dressuurteam

ūüďĆ ERMELO ‚ÄĒ Dinja van Liere was met haar derde plaats de grote verras¬≠sing bij het NK dres¬≠suur. De 31-jari¬≠ge amazo¬≠ne staat met de hengst Herm√®s nu ook opge¬≠steld voor het CHIO Rotterdam. Wordt zij het derde lid van het Olympische team? 
Dinja van Liere Subtop Tolbert 2021

ūüďĆ Ermelo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord
ūüďł Petra Duindam

Dinja van Liere was met haar derde plaats de grote verras­sing bij het NK dres­suur. De 31-jari­ge amazo­ne staat met de hengst Hermès nu ook opge­steld voor het CHIO Rotterdam. Wordt zij het derde lid van het Olympische team?

Om maar gelijk met die vraag te begin¬≠nen: dat weten we pas na het CHIO Rotterdam, begin juli. Dan hakt bonds¬≠coach Alex van Silfhout de knoop door.

Drie combi¬≠na¬≠ties zullen deel uit maken van het Nederlandse dres¬≠suur¬≠team bij de Olympische spelen in Tokio. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud staan al dik met potlood inge¬≠vuld. Zij waren niet alleen de nummers √©√©n en twee van het NK in Ermelo, maar bren¬≠gen ook de nodi¬≠ge routi¬≠ne mee.

Die routi­ne ontbeert Dinja van Liere uit Uden nog. Sterker: het NK was eigen­lijk haar eerste seri­eu­ze optre­den op hoog niveau. En dan gelijk derde worden is een pres­ta­tie van formaat. Maar of het genoeg is?

Natuurlijk telt ook het mooie resul¬≠taat mee dat Van Liere met Herm√®s behaal¬≠de half mei in M√ľnchen, in het hart van de Duitse leeuw. De Nederlandse top reed op dat moment in Exloo. De naam van de van oorsprong Zeeuwse was op dat moment ineens inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠naal gevestigd.

Geen zenu­wen

‚ÄěIk had ook niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan, hoewel ik altijd heb geloofd in het talent van mijn paard‚ÄĚ, aldus een opge¬≠to¬≠gen Van Liere tijdens de pers¬≠con¬≠fe¬≠ren¬≠tie na het NK. ‚ÄěLast van zenu¬≠wen had ik niet, terwijl er toch best wat druk was.‚ÄĚ

Ze laat zich bege¬≠lei¬≠den door Rieky Young. Geen befaam¬≠de dres¬≠suur¬≠trai¬≠ner, maar een succes¬≠vol western-amazo¬≠ne. en volgens Van Liere een ‚Äėwonder¬≠mens‚Äô.

Voor Alex van Silfhout wordt de puzzel er niet makke¬≠lij¬≠ker op. De laat¬≠ste maan¬≠den kwam Adelinde Cornelissen sterk naar voren, maar op het NK kwam zij met Governor-STR niet verder dan plaats acht. Marlies van Baalen werd met Go Legend vier¬≠de en is voor Rotterdam reser¬≠ve. Het duo liet op het NK ster¬≠ke onder¬≠de¬≠len zien, maar in de k√ľr liep het niet zoals gewenst.


gerelateerde berichten
Total
2
Share