Dinja van Liere ‘ineens’ optie voor Olympisch dressuurteam

Share
  • 7 juni 2021 19:33

door: redactie, 7 juni 2021 19:33

📌 Ermelo
📝 paardensportnoord
📸 Petra Duindam

Dinja van Liere was met haar derde plaats de grote verrassing bij het NK dressuur. De 31-jarige amazone staat met de hengst Hermès nu ook opgesteld voor het CHIO Rotterdam. Wordt zij het derde lid van het Olympische team?

Om maar gelijk met die vraag te beginnen: dat weten we pas na het CHIO Rotterdam, begin juli. Dan hakt bondscoach Alex van Silfhout de knoop door.

Drie combinaties zullen deel uit maken van het Nederlandse dressuurteam bij de Olympische spelen in Tokio. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud staan al dik met potlood ingevuld. Zij waren niet alleen de nummers één en twee van het NK in Ermelo, maar brengen ook de nodige routine mee.

Die routine ontbeert Dinja van Liere uit Uden nog. Sterker: het NK was eigenlijk haar eerste serieuze optreden op hoog niveau. En dan gelijk derde worden is een prestatie van formaat. Maar of het genoeg is?

Natuurlijk telt ook het mooie resultaat mee dat Van Liere met Hermès behaalde half mei in München, in het hart van de Duitse leeuw. De Nederlandse top reed op dat moment in Exloo. De naam van de van oorsprong Zeeuwse was op dat moment ineens internationaal gevestigd.

Geen zenuwen

,,Ik had ook niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan, hoewel ik altijd heb geloofd in het talent van mijn paard”, aldus een opgetogen Van Liere tijdens de persconferentie na het NK. ,,Last van zenuwen had ik niet, terwijl er toch best wat druk was.”

Ze laat zich begeleiden door Rieky Young. Geen befaamde dressuurtrainer, maar een succesvol western-amazone. en volgens Van Liere een ‘wondermens’.

Voor Alex van Silfhout wordt de puzzel er niet makkelijker op. De laatste maanden kwam Adelinde Cornelissen sterk naar voren, maar op het NK kwam zij met Governor-STR niet verder dan plaats acht. Marlies van Baalen werd met Go Legend vierde en is voor Rotterdam reserve. Het duo liet op het NK sterke onderdelen zien, maar in de kür liep het niet zoals gewenst.