Jur Vrieling verder zonder Long John Silver, schimmel verkocht naar Zwitserland

Share
  • 26 oktober 2023 14:32

door: redactie, 26 oktober 2023 14:32
Holwierde
stegen.net | KNHS

Jur Vrieling moet het voortaan stellen zonder zijn toppaard Long John Silver. De schimmel is verkocht naar Zwitserland.

De verkoop van Long John Silver kwam voor velen toch nog onverwacht. ,,Een aderlating, op de eerste plaats voor Vrieling zelf, maar eveneens voor het Nederlandse springteam van bondscoach Jos Lansink dat de afgelopen jaren dankbaar gebruik maakte van de kwaliteiten van de machtige Holsteiner en zijn geroutineerde berijder”, stelt de KNHS in een reactie.

Jur Vrieling was met Long John Silver een vaste waarde in het Nederlandse team. De verwachting was dat het duo op de Olympische spelen van 2024 in Parijs opnieuw zou gaan vlammen. Maar SF Equestrian heeft de vermogende schimmel verkocht. Een Zwitsers amazone bij de Young Riders zal de teugels overnemen.

Jur Vrieling en Long John Silver tijdens de Grote Prijs van het CHIO Aken.

Dit jaar zegevierden Long John Silver en Vrieling nog voor Nederland in de landenwedstrijd van Rotterdam en ook op het EK in Milaan vertegenwoordigde deze combinatie de vaderlandse kleuren en behaalde ze de individuele finale.

Tot voor kort had Long John Silver nog N.O.P. achter zijn naam. Hoewel er ook vanuit de KNHS alles aan is gedaan om die N.O.P.-status voor dit toppaard te verlengen – een status die overigens een verkoop niet in de weg staat -, besloot de eigenaar anders.