Emmelie Scholtens met TandArt Glory Days klasse apart op Indoor Groningen

Share
  • 28 december 2023 20:02

door: Steven Stegen, 28 december 2023 20:02
Groningen
stegen.net

Emmelie Scholtens zorgde voor kippenvel bij het publiek tijdens Indoor Groningen. Terug op Groninger bodem won Scholtens met enorme afstand de zware tour. Ze zette de concurrentie in de Grand Prix op ruim drie procent achterstand.

Je kon de spreekwoordelijke speld horen vallen toen Emmelie Scholtens en haar nieuwe troef TandArt Glory Days (v. Jazz) de dressuurbaan in Martiniplaza betraden. Het was alsof het publiek al op voorhand aanvoelde dat hier iets bijzonders stond te gebeuren.

En dat was ook zo. Scholtens reed Glory Days met een aan perfectie naderende precisie en met veel gevoel loepzuiver door de piste. De aanleuning was steeds vriendelijk, de oefeningen een lust voor het oog. De drie juryleden waren unaniem en waardeerden de proef het hoogst, met gemiddeld 73.551%.

Plaats twee was een beetje verrassend voor Jacco Doornwaard en zijn ijverige It’s Easy met een score van 70.036%. Marc-Peter Spahn eindigde als derde met Jeroen Poll met 67.935%.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws