Emmelie Scholtens verrast op Indoor Friesland met Glory Days

Share
  • 22 oktober 2023 11:25

door: redactie, 22 oktober 2023 11:25
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto: Digishots

Emmelie Scholtens verraste zichzelf met haar overwinning in de Grand Prix kür op muziek bij Indoor Friesland. Ze reed met Glory Days haar eerste kür ooit.

Als tweede mocht Diederik van Silfhout zich opstellen. Hij reed Filius Apache (v. Apache x Tietse D) en scoorde 72.270%. De derde plaats ging naar België. Isabel Cool en haar tienjarige ruin Herr Charmeur Coolhorses lieten 71.900% noteren.

Emmelie Scholtens: ,,Ik besef het nog niet helemaal. Ik twijfelde vooraf nog om te starten en nu winnen we de kür op muziek in deze entourage! Dit was onze eerste kür ooit en ik wist niet wat ik kon verwachten. Mede omdat Glory Days een sensibel paard is vond ik het best spannend.”

,,Ik moest na de Grand Prix kiezen voor de kür of de Grand Prix Special en omdat ik kür rijden zo leuk vind, koos ik daarvoor. Achteraf ben ik daar natuurlijk blij mee. Uiteraard kan en moet het nog beter, maar voor nu ben ik heel tevreden en er zit zeker nog meer in dit paard. Hoogtepunten vanavond vond ik de uitgestrekte draf, de appuyementen in draf en de galopseries.”

Derde Grand Prix paard

Voor Scholtens is de door Yvonne Snieder opgeleide Glory Days nu haar derde Grand Prix paard, na Desperado en Indian Rock. ,,Terwijl ik hem pas twee jaar rijd. En in die twee jaar zaten ook nog mijn zwangerschap en mijn knieblessure.”

Ze vervolgt: ,,Glory Days is voor mij een relatief makkelijk paard. Het is eens een ruin naast alle hengsten. Hij is niet van ons, maar niet direct voor de verkoop. Zijn eigenaren waren vanavond ook aanwezig en genieten van hem. Ook zij hadden dit niet verwacht. Glory Days is heel streberig, heel lief en heeft veel energie. Allemaal positieve eigenschappen dus. En aangezien ik zelf ook weer een stuk verder ben in mijn herstel na mijn knieblessure, ben ik daar natuurlijk heel blij mee. Ik ben nog niet helemaal waar ik zijn moet hoor, maar rijden gaat weer prima.”