Rutger Gieske wint Indoor Hartje Drenthe: ‘we hebben de vorm te pakken’

Share
  • 21 januari 2024 14:25

door: Steven Stegen, 21 januari 2024 14:25
Beilen
stegen.net

Indoor Hartje Drenthe kende een span­nende ont­knoping. In de vol­gepakte en kolkende manege van de Stroom­ruiters trok Rutger Gieske aan het langste eind. ,,We heb­ben de vorm te pakken”, aldus Gieske.

Dat Indoor Hartje Drenthe leeft werd ook nu weer zeer duidelijk. Deelnemers en publiek komen graag en in grote getale naar Beilen. Op de slotavond was de manege van de Stroomruiters tot de laatste hoek gevuld en moesten veel toeschouwers hun best doen om de verrichtingen in de baan te kunnen volgen.

Rutger Gieske Indoor Hartje Drenthe
Rutger Gieske en Heldorado bij de huldiging in Beilen.
© Steven Stegen

In totaal gingen 49 combinaties de strijd aan in de Grote Prijs, in handicap over 1.30 en 1.35. De parcoursbouwers Jos Brinkman en Willem Schepers bouwden een selectief parcours, met een driesprong later in het traject, waar toch wel de nodige fouten werden gemaakt. Ook de steilsprong met planken richting de kantine was een lastige opgave.

Met 13 combinaties in de barrage was een mooi sluitstuk van Indoor Hartje Drenthe gegarandeerd. Als eerste starter zette Lennard de Boer met Luzella gelijk de toon. De Boer reed heel scherp en snel en leek met zijn tijd van 37.62 goede papieren te hebben om hoog in het klassement te kunnen eindigen. Hij zou met Luzella uiteindelijk vierde worden.

Dat het toch nog flink sneller kon bewees Age Flapper, die als zevende in de barrage aan de start kwam. De Friese ruiter stuurde heel kort de laatste lijn in met Milligram en verbeterde met een tijd van 35.52 de tijd van Lennard de Boer, die zich met twee paarden voor de barrage had weten te plaatsen.

Moedige poging

Ook Bert-Jan Zuidema deed een moedige poging om de leiding te pakken. Met zijn schimmel Lambiek was hij goed op weg, maar de voorlaatste steilsprong bleef niet in tact. Het was vervolgens Rutger Gieske, die met Heldorado de klus klaarde. De ruiter uit Nieuwleusen spoorde zijn paard tot het uiterste aan en nam met een tijd van 35.16 de koppositie over.

Toch bleef het tot de laatste ruiter spannend, want Lennard de Boer had met zijn tweede paard Comme le Coeur nog een tweede troef tot zijn beschikking. En hij ging er voor! De Boer bleek aan de eindstreep met 35.00 wel een fractie sneller, maar hij zette zijn paard zo kort voor de voorlaatste steilsprong dat daar een balk rolde.

Niet verwacht

Rutger Gieske vierde na afloop op ingetogen wijze zijn succes. ,,Ik ben hier voor het eerst als deelnemer. Nee, ik had niet verwacht dat ik zou winnen, want er werd heel snel gereden. Aan de andere kant: we zijn de laatste tijd goed in vorm. Zo wonnen we bij Indoor Groningen de 1.35-finale.”

Gieske is semi prof. De ruiter uit Nieuwleusen is deeltijd docent op het Zone College in Zwolle. Daarnaast traint hij een handvol paarden voor diverse eigenaren. Ook trekt hij veel op met Arjen Vos, die tegenwoordig stallen heeft in Assen. Gieske prijst Heldorado voor z’n instelling. ,,Hij doet echt altijd z’n best!”

Uitslag Indoor Hartje Drenthe 2024

ruiterpaardstr pnt
1.Rutger Gieske Heldorado
v. Eldorado vd Zeshoek
0-35.16
2.Age Flapper Milligram
v. For Pleasure
0-35.52
3.Jack Broek Meetoulon Ryal
v. Etoulon
0-35.89

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws