Indoor Hartje Drenthe op nieuwe bodem

Share
  • 13 november 2011 14:25

door: redactie, 13 november 2011 14:25

BEILEN
Indoor Hartje Drenthe, dat 27 december begint, wordt dit jaar verreden op een nieuwe bodem. De huidige zandbodem wordt vervangen door een gemengde bodem, een combinatie van zand en zachte vezels.

Indoor Hartje Drenthe wordt het eerste evenement op de nieuwe vloer. Dit meerdaagse concours hippique begint met dressuurrubrieken op 27 december en de dressuurwedstrijden lopen door tot en met 30 december. Tal van bekende noordelijke deelnemers komen in de ring, waarbij zij zullen aantreden in de klassen Z1, Z2, ZZ Lichte Tour, maar ook in de lichtere klassen L2, M1 en M2. Tevens staat de dressuur voor B-paarden op het programma. In de klassen B en L gelden de wedstrijden in Beilen als selectie voor het Drents Kampioenschap dressuur. De organiserende vereniging De Stroomruiters in Beilen heeft ook een dag, vrijdag 30 december, ingeruimd voor de ponydressuur.

Bert-Jan Zuidema won vorig jaar met Zirano de springfinale. ©Horsefotografie

Traditioneel wordt een aantal dagen nadat de dressuurrubrieken zijn afgewikkeld, het springen gehouden bij Indoor Hartje Drenthe. Maar liefst zeven dagen lang staat de manege van de Stroomruiters aan de Hoefslag in Beilen in het teken van de springsport. Hoogtepunt is de Grote Prijs van Beilen op zaterdagavond 14 januari. Verleden jaar was het Bert-Jan Zuidema uit Linde die de Grote Prijs op zijn naam schreef.
[Stegen.net]