Discussie over stik­stof zet opnieuw streep door Driving Valkens­waard Inter­national

Share
  • 1 maart 2024 11:44

door: redactie, 1 maart 2024 11:44
Valkenswaard
stegen.net | persbericht

Driving Valkens­waard Inter­national (DVI) gaat ook in 2024 niet door. Ook dit keer strandt de orga­nisatie op regels rond stik­stof.

De organisatie noemt het spijtig en zegt bedroefd te zijn. Na de afgelasting borig jaar was DVI er juist op gebrand het menevenement dit jaar wel door te laten gaan.

De organisatie zegt onuitputtelijk alle mogelijkheden te hebben bekeken. Dat begon al voor de Kerst met het bijwonen van een rechtszaak waarin werd getracht overeenstemming te bereiken met Groen & Heem over het verkrijgen van extra stikstofrechten op het wedstrijdterrein, maar het mocht niet baten.

Ook is de mogelijkheid van een samenwerking met Jan Tops en het team van Tops International verder onderzocht om de deelnemers te huisvesten, wat positief werd ontvangen. Maar het werd duidelijk dat de kwestie van de algemene stikstofrechten nog steeds problematisch was.

Over de grens

,,Als laatste poging om een manier te vinden waarop de wedstrijd door kon gaan, probeerden we onze deelnemers net over de grens in België te stallen, maar die optie was logistiek niet mogelijk. Wij begrijpen dat andere evenementen in onze omgeving helaas ook met soortgelijke bezwaren kampen”, zegt voorzitter Ludo Hertroijs.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws