Steven Veldhuis de beste bij Voorjaars Jumping in Vragender

Share
  • 29 april 2024 12:25

door: Wendy Scholten, 29 april 2024 12:25
Vragender
stegen.net | persbericht

Steven Veldhuis werd winnaar van de 1.40 Grote Prijs bij de Voor­jaars Jumping in Vragender. Hij met de 8-jarige Blom’s Larado, een na­komeling van de kers­verse Neder­lands kampioen Gran­dorado TN N.O.P.

Het is al vaker gebleken dat PSC Lichtenvoorde de bakermat van toekomstig talent is. Zondagmiddag won Jourdain VDL op het NK springen brons met Jur Vrieling, nadat we hem meerdere keren in 1.40m Grote Prijzen in Vragender zagen springen met Alex Gill.

Steven Veldhuis zal er niet van opkijken als zijn 1.40m winnaar van zaterdagmiddag volgend jaar ook op het NK springt. ,,Het vermogen heeft hij wel”, vertelt de ruiter over Blom’s Larado O, een achtjarige nakomeling van de kersverse Nederlands kampioen Grandorado TN met Willem Greve.

De 1.40m Grote Prijs op Koningsdag was onderdeel van de jaarlijkse PSC Voorjaars Jumping. Ondanks het NK in Deurne waar veel ruiters reden, waren de startlijsten vol. Voor de hoofdrubriek schreven 33 ruiters zich in. Zes haalden in dit parcours van de hand van Caroline Verhoeve de barrage. ,,Toen ik hierheen ging, had ik niet verwacht dat ik zou winnen”, bekent Steven Veldhuis. ,,Ik had het geluk dat een paar favorieten met een foutje buiten de barrage bleven.”

Veel galop

Normaal wordt Steven Veldhuis als een favoriet getipt, gezien zijn altijd vlotte en efficiënte manier van rijden maar Blom’s Larado O van eigenaren Rinus Blom en Robert van Muntel ziet er niet direct uit als het snelste paard. ,,Dat klopt wel, mar hij heeft heel veel galop en iets brutaal rijden past hem goed. Hij heeft heel veel vermogen en ik merk dat hij steeds scherper wordt naarmate het hoger wordt. De ontwikkeling die hij afgelopen jaar doormaakte is echt apart. Ik heb het gevoel dat hij volgend jaar het NK gaat lopen”, klinkt het beloftevol.

Conor Drain reed met de achtjarige Quichin di Cabra (Don’t Touch Tiji Hero) naar de tweede prijs. Amber van Marle, leerling van Steven Veldhuis, werd derde op de negenjarige Kansas (Baltic VDL).