HC Zuidbroek: Inaico VDL, Je Suis Equus Tame en Can’t Touch This aan kop

HC Zuidbroek: Inaico VDL, Je Suis Equus Tame en Can’t Touch This aan kop

29 december 2019 14:08 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET | KWPN | Persbericht

Inaico VDL (klasse Z), Je Suis Equus Tame (klasse M) en Can’t Touch This waren zaterdag de winnaars bij de hengstencompetitie springen bij Indoor Groningen.

De klasse Z werd vakkundig gewonnen door Alex Gill met de KWPN-goedgekeurde hengst Inaico VDL, die deze maand ook al een goede indruk maakte met zijn eerste zonen in de eerste bezichtiging.

Steven Veldhuis won met Je suis Equus Tame de hengstencompetitie klasse M.
📸 Indoor Groningen | Mariol Middel

Negen combinaties gingen in de barrage van de klasse Z opnieuw met elkaar de strijd aan. Keer op keer werden de resultaten verbeterd, maar er vielen ook enkele favorieten af vanwege een springfout. Het snelste resultaat werd geleverd door Alex Gill met de voorzichtige, vlugge en foutloos springende KWPN-goedgekeurde hengst Inaico VDL (Indoctro uit Beach Quella van Baloubet du Rouet, fokker J. Aegten uit Bocholt). Daarmee won deze volle broer van Scott Brash’ Grand Prix-paard Hello M’Lady deze hengstenrubriek.

Net als in Vragender kon Steven Veldhuis met de KWPN-goedgekeurde hengst Je Suis Equus Tame naar voren treden als winnaar van de klasse M. De atletische hengst werkte uitstekend mee, draaide kort en kwam nergens in de problemen. Daarmee troefden ze onder meer de winnaar van de eerste selectiewedstrijd af: Bart Bles met de KWPN-goedgekeurde hengst Jumper Verdi.

In de klasse L wisten drie goedgekeurde hengsten een foutloos parcours te rijden. Caroline Müller reed met haar prachtige hengst Can’t Touch This een goede ronde en wist net als de rest foutloos te blijven. Marcel van Driel en zijn hengst Quintessential werden tweede en Jur Vrieling met Kordon VDL zijn op een mooie derde plaats geëindigd.

Bron: website KWPN
https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:20379