Albert Zoer met enig geluk winnaar van de Grote Prijs op CH Eext

Share
  • 20 mei 2024 20:37

door: Steven Stegen, 20 mei 2024 20:37
Eext
stegen.net

De Grote Prijs van het CH Eext is ge­wonnen door Albert Zoer. De ruiter uit Echten klopte met zijn paard Jayla in de bar­rage zeven tegen­standers.

Het druk bezochte en geslaagde CH Eext beleefde ook dit jaar weer een prachtige ontknoping. Met acht deelnemers in de barrage was de spanning gegarandeerd, zeker met grote namen als Albert Zoer, Jur Vrieling en Marriët Smit-Hoekstra als kandidaten in de beslissende ronde.

Albert Zoer met Jayla tijdens het CH Eext.

Toch kwamen Vrieling en Smit-Hoekstra er in de barrage niet aan de pas. Jur Vrieling reed een prachtige basisronde, maar kreeg in de barrage twee springfouten met Knock Out van de Kalevallei. Smit-Hoekstra maakte in de barrage direct op de eerste sprong al een fout met Jappeloup Cooper.

De Friese amazone was als laatste starter de enige die Zoer nog van de zege kon houden. Zoer reed als tweede in de barrage en stuurde de 10-jarige merrie Jayla kort en snel rond. Op de laatste sprong had de ruiter uit Echten het geluk aan zijn zijde. De bovenste balk rolde heen en weer in de lepels, maar viel net niet tegen de grond. Daarmee pakte Zoer de hoofdprijs van 750 euro.

Maurice Stevens pakte met Kivora de tweede plaats in de Grote Prijs CH Eext.

Maurice Stevens eindigde knap op de tweede plaats. De ruiter uit Zeijen reed een rustige barrageronde met Kivora, nadat hij ogenschijnlijk had geconcludeerd dat de snelle rit van Zoer toch niet te verbeteren viel. Verrassend was de derde plaats van routinier Michiel Brusse, die met Duran TK Z prima ritten neerzette.

Een mooi resultaat was er ook voor Jorinde Dolfijn, die de hengst Catch Twenty Two VO Z keurig door het parcours loodste en vierde werd. Plaats vijf was voor Willem Verdonk van Stal Zoer, die met Excellent de snelste tijd neerzette, maar op de voorlaatste sprong een fout opliep.

Uitslag Grote Prijs CH Eext 2024

ruiterpaardstr pnt
1.Albert Zoer Jayla
v. Emerald van ‘t Ruytershof
0-39.01
2.Maurice Stevens Kivora
v. Action Breaker
0-41.67
3.Michiel Brusse Duran TK Z
v. Dallas VDL
0-44.20
4.Jorinde Dolfijn Catch Twento Two VO Z
v. Catoki
0-47.53
5.Willem Verdonk Excellent
v. Lexicon
4-28.92

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws