Steve Guerdat maakt favorieten­rol waar op CSI Twente

Share
  • 30 juni 2024 19:46

door: Steven Stegen, 30 juni 2024 19:46
Geesteren
stegen.net

De Zwitserse top­ruiter Steve Guerdat heeft de Grote Prijs van het CSI Twente ge­won­nen. Hij was met Looping Luna de beste in de bar­rage met 15 deel­nemers. Marriët Smit-Hoekstra werd knap tweede met Duco Z.

Guerdat was op voorhand de grote favoriet, nadat hij vrijdag als de kwalificatie won. In de Grote Prijs bevestigde hij z’n vorm, door in de barrage meer dan een seconde voor te blijven op de concurrentie.

Steve Guerdat wint met Looping Luna het CSI Twente.

Marriët Smit-Hoekstra leverde een topprestatie door als tweede te eindigen. De Friese amazone bewees andermaal dat ze met Duco Z een geduchte concurrent is. Plaats drie was voor de Ier Denis Lynch met Mr. Boombastic. Jur Vrieling pakte plaats vier met Jourdain VDL.

Tussenstop

Voor Guerdat was het CSI Twente een geslaagde tussenstop op weg naar Aken en Parijs. Daar moet zijn topper Dynamix de Belheme de hoge verwachtingen waarmaken. ,,Natuurlijk is het mijn doel daar een medaille te halen”, aldus de Olympisch kampioen van 2012.

Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z.
Marriët Smit-Hoekstra werd met Duco Z tweede in de Grote Prijs.

Nummer twee Marriet Smit- Hoekstra kon haar geluk niet op met de tweede plek tussen twee absolute wereldtoppers. De amazone uit het Friese Mildam: ,,Dit had ik absoluut niet verwacht. Ik was al heel blij dat ik de drie ster mocht rijden, het is meestal al moeilijk daar tussen te komen. Dat ik de eerste dag nul reed in het 1,50 was al super fijn.”

Marriët Smit-Hoekstra

‘Dit had ik absoluut niet verwacht’

,,Duco is van nature supersnel. Ik moet er op letten dat ik hem zeg maar niet voorbij rijdt. Hij heeft een fantastische instelling, maar laat zich nooit de les lezen. Ik moet hem het idee geven dat hij het zelf mag doen. Gelukkig weet ik onderhand wel veel van zijn nukkigheden en merk ik dat we van elke wedstrijd leren. Hij is super te pas en geeft alles, daar ben ik heel dankbaar voor. Hij is al zes jaar part of the family.”

Twee Drentse combinaties wisten de barrage te halen. Weite Oldenziel reed een super eerste ronde met Ofichem’s Finn. In de barrage kreeg het duo een fout in de dubbelsprong. Oldenziel pakte daarmee de negende plaats. Daan van Geel hoorde in de barrage twee balken vallen en werd met I’m Special Power Sih nog altijd mooi 13e.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws