Steve Guerdat wint voor eigen publiek Grote Prijs Genève

Share
  • 13 december 2015 18:53

door: redactie, 13 december 2015 18:53

🔴 Genève
De Zwitser Steve Guerdat won voor eigen publiek de Grote Prijs van Genève. Met Nino de Buissonnets (v. Kannan) troefde de Olympisch kampioen Simon Delestre met drie honderdste van een seconde verschil af.

Steve Guerdat met Nino de Buissonnets (archief). foto: FEI | Dirk Caremans

Steve Guerdat met Nino de Buissonnets (archief).
FEI | DIRK CAREMANS

Zestien deelnemers wisten tot de barrage door te dringen in de enorme piste en daar zaten geen Nederlanders bij. Jeroen Dubbeldam liep met SFN Zenith N.O.P. vijf strafpunten op en werd daarmee 26e. Gerco Schröder liep met Glock´s Cognac Champblanc negen strafpunten op.

Derde keer
Steve Guerdat reed in de barrage de snelste tijd: 40.94. Daarmee werd hij voor de derde keer winnaar van het hoofdnummer in de Palexpo in Genève. Eerder won Guerdat al in 2006 en 2013. Op minimale afstand van driehonderdste volgde Simon Delestre op de tweede plaats. Hij reed met Qlassic Bois Margot rond in 40.97. De Canadees Eric Lamaze werd met Fine Lady derde.

Uitslag vind je hier