Steve Guerdat geschorst na aantreffen verboden stoffen

Share
  • 21 juli 2015 19:53

door: redactie, 21 juli 2015 19:53

GENÈVE | STEGEN.NET

Olympisch kampioen Steve Guerdat mag van de FEI vanaf nu twee maanden niet starten. Bij een controle in mei in La Baule zijn bij Nino des Buissonnets en Nasa sporen van verboden middelen gevonden. De 33-jarige Zwitser zegt ,,verrast en diep bedroefd” te zijn.
Steve Guerdat Nasa St Gallen Nations Cup

Steve Guerdat met Nasa (archief)

Bij de controle van Nino des Buissonnets zijn sporen van codeïne en oripavine aangetroffen. Nasa bleek deeltjes codeïne in haar bloed te hebben. De bevindingen zijn voor de FEI reden om Guerdat te voet te stellen.

Voedsel
Het lijkt er op dat de paarden van Guerdat de verboden stoffen onbedoeld via het voedsel binnen hebben gekregen. Guerdat mag bij het tuchtcollege van de FEI uitleg komen geven. Mogelijk wordt de voorlopige schorsing dan opgeheven, zodat de Zwitser alsnog op het EK in Aken kan rijden.

De FEI houdt zelf de mogelijkheid ook open dat de besmetting via voedsel heeft plaatsgevonden. Dat is al vaker voorgekomen en heeft in december geleid tot het opschorten van schorsingen bij drie andere ruiters. Naast Guerdat is ook de Zwitserse Alessandra Bichsel getroffen door een voorlopige schorsing, nadat ook bij haar paard Charivari KG verboden middelen zijn gevonden.

Lees hier de reactie van Steve Guerdat