CSI Ommen: Hessel Hoek­stra houdt over­winning in Over­ijssel

Share
  • 7 juli 2024 19:11

door: Wendy Scholten, 7 juli 2024 19:11
Stegeren
stegen.net | persbericht

Geen Olympische medaille­winnaars voor­aan in de Grote Prijs van CSI Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoek­stra en de 22-jarige Mans Thijs­sen op plaats één en twee.

Daar waar de gevestigde orde zich stuk beet in het moeilijke 1.55m parcours op zondagmiddag, reden zeven jongere combinaties zich in de barrage van de Grote Prijs van het Vechtdal door Handelshuis Schuttert & Provincie Overijssel.

Met een paar duizend toeschouwers die bij elkaar op de schoenen stonden en elke galopsprong meeleefden, gaf Hessel Hoekstra alles met de pas tienjarige Comthago VDL (Comme il Faut x Carthago). Elke vraag die hij stelde, beantwoorde de hengst van VDL Stud op de juiste manier.

Hessel Hoekstra tijdens de prijsuitreiking van CSI Ommen.

Met de zeer snelle Lars Kuster en Mans Thijssen nog na hem, bleef het spannend voor alle ‘Hoekstra-fans’. Lars pakte een balk mee met Heaven of Romance (Andiamo Z) en werd vijfde, Mans kwam een kleine seconde te kort met Hello (Amber Gambler) en werd tweede. De Ier Alexander Butler was de beste buitenlander op de derde plaats met Jurry Blue K (v. Zirocco Blue VDL).

Een Nederlandse winnaar was de wens van al het publiek in Ommen, maar ook van de organisatie. ,,Kan niet mooier”, is Hendrik-Jan Schuttert enthousiast. ,,Topruiters aan de start en iemand uit de buurt die wint. Het concours is gegaan zoals gehoopt. Met gigantisch veel publiek, zelfs toen Nederland moest voetballen zat de tent vol, en een vibe waardoor ruiters er nog een schepje extra bovenop deden. Ik ben heel trots dat we dit met z’n allen hebben neergezet.”

Eerste Grote Prijs

Hessel Hoekstra mocht 19.800 euro in ontvangst nemen. ,,Maar het mooiste is dat dit onze eerste Grote Prijs overwinning is. Het is zo snel gegaan met Comthago VDL”, vertelt de stalruiter van Eric Wiefferink in Wierden. ,,Hij heeft me nooit teleurgesteld. Ik denk dat dit een toekomstig teampaard gaat zijn. Hij heeft de hele week al foutloos gesprongen. Op het mooiste concours hier in de buurt. Wat een sfeer hier.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws