Sander Naber met Hasall negende op WK voor jonge springpaarden

Share
  • 24 september 2017 16:33

door: redactie, 24 september 2017 16:33

Lanaken | STEGEN.NET

Sander Naber pakte zondag bij de finale van het WK voor jonge springpaarden een mooie negende plaats. De ruiter uit Holsloot kwam aan de start met de tweede bezichtigingshengst Hasall (Zirocco Blue VDL x Indoctro).

Sander Naber werd met Hasall negende op het WK voor jonge springpaarden.

Sander Naber werd met Hasall negende op het WK voor jonge springpaarden.
FOTO: Reinold Lowes

De finale voor de vijfjarigen op domein Zangersheide leverde zeven foutloze ritten op binnen de tijd. James Billington (met Harwich VDL v. Arezzo VDL) en Sander Naber (met Hasall) misten de barrage vanwege tijdfouten. Billington noteerde daarvoor één strafpunt en Sander Naber kwam met twee strafpunten over de eindstreep.

In de spannende barrage was de Britse Pippa Goddard de beste met Chili (v. Colestus). Ze was een fractie sneller dan de Duitser Felix Hassmann met Quiwitino WZ (v. Quiwi Dream). Een andere nazaat van Zirocco Blue VDL eindigde met vier strafpunten als 15e: Heros S, gereden door James Billington.

Zesjarigen
Bij de zesjarige ging de titel naar de Ierse ruiter Gerard O’Neill met Columbcille Gipsy (v. Toulon). In de barrage klopte hij elf tegenstanders. Beste Nederlander was Steven Veldhuis, die Graziano (v. Baltic VDL) naar de mooie vierde plaats reed.