Hessel Hoekstra domineert Z- en ZZ-finale Indoor Groningen

  • 5 januari 2020 11:53
door: redactie, 5 januari 2020 11:53

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET
📸 Mariol Middel

Hessel Hoekstra domineerde vrijdagavond bij Indoor Groningen de finales van de klassen Z en ZZ. De Flevoruiter wist beide finales te winnen. Maureen Bonder schreef de M-finale op haar naam.

Hoekstra liet bij Indoor Groningen opnieuw sterke ritten zien met Comme Prevu (v. Comme Il Faut), waarmee hij bij de laatste editie van het CSI Ommen nog de 1,40-finale wist te winnen. In de Eurohal bleek de ruiter uit Lelystad niet te kloppen in de ZZ-finale.

Hessel Hoekstra won met Comme Prevu de ZZ-finale bij Indoor Groningen.
📸 Indoor Groningen | Mariol Middel

Daan van Geel deed een prima poging om Hoekstra te kloppen. De ruiter uit Gees was al eens tweede geworden met Hulde G en dat was ook in de finale de eindklassering. De derde plaats was voor Arjen van Diepen en Very Well Semilly.

Eerder op de avond was de Z-finale en daarin eiste Hessel Hoekstra de overwinning op met Icoon VDL. Rink-Jan Dijkstra werd met Ilivia tweede en Hoekstra werd ook nog eens derde in het zadel van Label.

In de M-finale ging Maureen Bonder met de eerste prijs naar huis. De amazone uit Schoonoord liet met Floyd steeds sterke ritten zien en rekende in de finale overtuigend af met Robbin Robijn met Galiandra en Hessel Hoekstra die nu met Iney goed was voor de derde plaats.