CSI Twente Geesteren 2024

Share
  • 2 juni 2024 14:35

door: Steven Stegen, 2 juni 2024 14:35

Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: CSI Twente

Geesteren
stegen.net

Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich verheugen op de komst van een uitstekend internationaal deelnemersveld. Onder hen de regerend Europees kampioen Steve Guerdat uit Zwitserland.

Met Guerdat heeft CSI Twente de absolute topper van het veld in huis. De Olympisch kampioen van Londen en huidige nummer drie van de wereldranglijst liet zich vorig jaar in Milaan kronen tot Europees kampioen. In Geesteren ontmoet hij met Gerco Schröder onder anderen de zilveren medaillewinnaar van Londen.

Schröder is ook een van de liefst vijf oud-winnaars van de strijd om de Grote Prijs die op Twentse bodem die in actie komen. Hij zegevierde in 2007 met Eurocommerce Milano en herhaalde daarmee het kunstje dat huidig bondscoach Jos Lansink hem in 1988 met Felix en in 1993 met Bollvorm’s Libero H als enige Twentenaar zelfs twee keer had voorgedaan.

Ook de Ierse amazone Emily Turkington, die vorig jaar op Erve Maathuis met Cornet met de winst in de strijd om de Grote Prijs aan de haal ging, is weer van de partij.

Andere gerenommeerde namen die hoog op de wereldranglijst prijken zijn die van de Ieren Denis Lynch en Darragh Kenny, de Duitser Hans-Dieter Dreher en de Belg Wilm Vermeir. Ook de Braziliaanse topamazone Luciana Diniz komt weer eens naar Geesteren.

Startlijsten en uitslagen CSI Twente 2024: klik hier