NK IJslandse paarden 2015 Exloo


Evenementgegevens

  • Datum:

Op vrijdag 17 juli barst tijdens het Nederlandse Kampioenschap IJslandse Paarden de strijd los om de nationale titels van 2015. Tot en met 19 juli strijden de Nederlandse IJslanderruiters niet alleen om de kampioenstitel, tevens is het NK de laatste mogelijkheid om de laatste startplaatsen voor het Wereldkampioenschap te bemachtigen, dat van 3 tot 9 augustus in Herning, Denemarken, plaatsvindt.

Het NK in Exloo is de laatste van de vier selectiewedstrijden voor het WK. Tijdens het NK komen volwassen sportruiters in de hoogste sportklasse (A en B) aan de start. Organisator IJsland Rijders Noord (IJRN) mag vrijdag 17 juli rond de 200 combinaties verwelkomen op het Hippisch Centrum in Exloo. Het NK-jeugd wordt in september in het midden van het land gehouden.

NK IJslandse Paarden
Het NK IJslandse Paarden is de grootste IJslanderwedstrijd in Nederland. Bij het NK staan verbinding, plezier, prestatie, saamhorigheid en respect voorop, naast het behalen van een topprestatie. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De kampioenen van 2014 verschijnen zeker aan de start om hun titel te verdedigen. Wie zich in 2015 kampioen in een van de proeven mag noemen, zal op 19 juli bekend zijn.

IJsland Rijders Noord
De organisator van dit grote hippische evenement is IJRN, de vereniging IJsland Rijders Noord. IJRN beschikt over een prachtige accommodatie in Exloo, aan de Valtherweg 27a. In 2014 zijn hier een spliksplinternieuwe ovaalbaan en telgangbaan gerealiseerd, die voldoen aan de internationale eisen van de FEIF (International Federation of Icelandic Horse Associations). Daarnaast beschikt IJRN in Exloo over een goed gefaciliteerde camping waar tijdens evenementen de paarden rustig staan te grazen tussen de tenten, caravans en campers van de wedstrijdruiters.