Michiel Brusse grootverdiener in Veeningen

Michiel Brusse grootverdiener in Veeningen

26 mei 2002 18:17 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

VEENINGEN | STEGEN.NET
Op het zeer sterk bezette springconcours van de LR Ceres was Michiel Brusse de absolute grootverdiener. De 35-jarige ruiter uit Wapserveen nam zondag op de slotdag van het evenement vier overwinningen voor zijn rekening. Brusse nam daarmee overtuigend revanche voor zijn ietwat teleurstellende optreden afgelopen weekend in Eext.

Michiel Brusse met New DelhiMet 40 combinaties was de ZZ-klasse ongekend sterk bezet. Veeningen was daarmee de interessantste krachtmeting tot nu toe in dit zomerseizoen. Brusse mocht in de barrage van het klassieke ZZ-parcours op forse tegenstand rekenen, maar bleek toch de sterkste met zijn paard New Delhi. Het verschil met de als tweede geëindigde Harrie Smolders van Stal Heins op Sao Paulo bedroeg overigens slechts acht honderdste van een seconde. Jolijn Klomp uit Noordwolde pakte met Markgraaf de derde plaats.

Jachtparcours
Ook in het jachtparcours kwam de grootste concurrentie van Harrie Smolders, maar ook in dit treffen moest de Brabander in Drentse dienst het hoofd buigen. Michiel Brusse zegevierde deze keer in het zadel van de merrie Meta Utopia. Op drie honderdste seconde volgde Smolders met Sao Paulo. Jeugdtalent Pieter Koopmans uit Fluitenberg nam de derde plaats voor zijn rekening.

Voor Michiel Brusse was de koek nog niet op. Met One Way, een nakomeling van de hengst Indorado, won de profruiter zowel het klassieke als het twee fasen parcours van de eerste groep Z-ruiters.

Vanwege het enorme aantal deelnemers kwam er ook een tweede groep aan de start. Daarin deed Weite Oldenziel goede zaken. De ruiter uit Gieten won met Ofichem`s Olivier het parcours met barrage en in het twee fasen parcours werd hij met Nikitou tweede, achter winnaar Michel Priemes.