archief
contact
+31 6 53239630

Veel belangstelling voor dressuur bij CSI Den Haag

blokjeDen Haag | STEGEN.NET

Door: Karin de Haan

Dat het publiek de dressuur niet schuwt bleek wel tijdens het CSI dat het afgelopen weekend plaats vond in het Westbroekpark in Den Haag. Een van de hoogtepunten was de groots opgezette dressuurshowavond op zaterdag, waar het hoofdterrein omgetoverd werd tot een sprookjesachtig tafereel met een aaneenschakeling van shows.

De andere dagen werd er in de hoofdring op internationaal niveau gesprongen om het Benelux Open, terwijl de dressuurringen open stonden voor de regionale ruiters op landelijk niveau.

Op zondag werden de finalerubrieken verreden over de M- en Z-rubrieken. In de gecombineerde M1/M2 rubriek was het het echtpaar Van der Meer dat de boventoon voerde. Patrick van der Meer werd onlangs nog reservekampioen van Zuid-Holland in de M2 met de PAVO-topper Norman (v. Highline) en kon nu met het oranje lint huiswaarts keren.

Patrick wist Highline goed onder controle te houden in de toch wel kijkerige entourage. De Highline-zoon beschikt over veel tact en afdruk in zijn bewegingen en is een echte eye-catcher. Zijn echtgenote Sylvia volgde hem op de voet met de Michelangelo-nakomeling Nobilis. De derde plaats was voor Micha Koot met Nozem P (v. Cabochon).

Deze top drie in de klasse M kunnen we overigens aankomende vrijdag wederom bewonderen tijdens de halve finale van de PAVO-cup in Ermelo. In de gecombineerde Z1/Z2 finale was het Elza Poldervaart met Jasinsky (v. Bismarck) die als winnaar uit de bus kwam. Jeffrey Heijsteck volgde deze amazone op de voet en wist beslag te leggen op de tweede plaats met Directeur en de derde plaats met Kashmir (v. Purioso). Vooral Kashmir werd het slachtoffer van een wisselende beoordeling door het juryduo Ria Groenenboom en Mara van Hoey Smith.

Wisselende beoordeling
Deze wisselende beoordeling zette zich door tijdens de kür op muziek. Piet Groen was echter onbetwist winnaar bij zowel het publiek als de jury en kon zich met Flynn (v. Ulft) vooraan opstellen met een percentage van ruim 65%. De op de tweede plaats geëindigde Barbara van den Broek behaalde uiteindelijk 63% met de kwaliteitsvollemerrie Landgravin W (v. Weltmeyer). Landgravin gaat met veel tact over de benen maar het totaalbeeld mag nog wat meer verzameling vertonen, zodat de merrie meer oprichting krijgt. Over haar artistieke gedeelte was de jury het totaal niet eens, en kon een verschil van maar liefst 10% worden geconstateerd. Milkshake eindigde onder Dennis Mieras als vijfde.

Bij Leanne Hartensveld met Kosmopolitan (v. Casanova), die uiteindelijk derde werd, maakte de jury het nog bonter. Mocht Leanne zich bij Ria Groenenboom verheugen op percentages van 68% en 69,3% voor respectievelijk de technische en artistieke uitvoering. Mara van Hoey Smith kwam niet verder dan twee keer 56%. Voor het aanwezige publiek en natuurlijk voor de ruiters zelf zijn dit soort verschillen onbegrijpelijk en dan ook geen reclame voor de dressuursport.

De goed bewegende TC Kick (v. Caritas) was met Adrianne Wigmans goed voor de vierde plaats. De bruine wordt soms wat kort in de hals en dat beïnvloedt het totaalbeeld. Dennis Mieras kreeg te maken met wat spanningsproblemen bij zijn schimmelruin Milkshake, maar wist toch nog beslag te leggen op de vijfde plaats.
Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel