Indoor Tolbert krijgt nieuwe winnaar

Share
  • 20 maart 2010 16:05

door: redactie, 20 maart 2010 16:05

TOLBERT – De Grote Prijs van Tolbert, het hoofdnummer van het concours hippique Indoor Tolbert (van 26 maart tot en met 3 april), zal in ieder geval een andere winnaar krijgen dan afgelopen jaar. De man die toen met de Bouwman-paardentrailer naar huis ging, Bert Jan Zuidema, zal niet meedoen aan de Grote Prijs. Maar er zijn kanshebbers genoeg om opvolger van Zuidema te worden. Toppers als Jur Vrieling (Holwierde), Paulien de Vries (Leek), Suzanne Tepper (Zuidwending), Nathalie van der Mei (Makkinga) en Hester Klompmaker (Buitenpost) zijn er klaar voor om dit jaar met de paardentrailer huiswaarts te gaan.

Traditioneel is de Grote Prijs van Tolbert de hoofdschotel van het concours hippique in de Hedde Jan Cazemiermanege. De Grote Prijs is op de slotdag van het evenement, zaterdag 3 april. Zoals ieder jaar is ook nu de belangstelling van ZZ-combinaties groot. De organisatie mag zich opnieuw verheugen in uitstekend gevulde rubrieken bij de ZZ ruiters, van wie 48 combinaties zich zullen opmaken voor de Grote Prijs. De strijd om de barrageplaatsen zal zeker spannend worden, want bouwer Wietse van der Velde zal de deelnemers zeker geen gemakkelijk parcours voorschotelen.

Een overzicht van de piste in Tolbert.

Een overzicht van de piste in Tolbert.

Niet alleen in de ZZ-klassen komen bekende ruiters in de ring, ook in de Z-rubrieken mag Indoor Tolbert zich verheugen op deelnemers van hoog niveau. De winnaar van de Grote Prijs van Tolbert van verleden jaar, Bert Jan Zuidema uit Linde, komt ditmaal uit in de klasse Z. Verplichtingen op de finaledag van het Nederlands kampioenschap houden hem weg van de ZZ-rubrieken in Tolbert. Andere bekende namen in de Z-rubrieken zijn Daan van Geel (Gees), Mareille Schröder (Gees), Gert van der Hof (Slagharen) en Marianne Boerema (Tjalleberd).

Indoor Tolbert begint haar negendaagse concours met dressuur. De eerste twee dagen, (vrijdag 26 en zaterdag 27 maart) zijn ingeruimd voor de individuele dressuur in de klassen M, Z en ZZ. Aan het eind van de zaterdagmiddag is voor de liefhebbers van fraaie proeven een show met een Kür op muziek voor Z2 combinaties. Daarna is er een show voor combinaties met 4-jarige dressuurpaarden.

Op dezelfde zaterdag is de avond ingeruimd voor de tuigpaarden. Het is dit keer een bijzondere tuigpaardenavond. Er wordt namelijk gestreden om de Piet Oldenburger Trofee, een bokaal genoemd naar de voorzitter van Indoor Tolbert die in december van het afgelopen jaar plotseling overleed. De beste combinaties van de belangrijkste dressuurklassen strijden om deze wisseltrofee.

Donderdag 1 april is er ’s avonds een show van hengsten, gepresenteerd door hengstenhouders uit het Westerkwartier.

Stegen.net