Kogel door de kerk: fusie paardensportbonden gaat door

Kogel door de kerk: fusie paardensportbonden gaat door

8 februari 2001 19:52 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

PAPENDAL
De ledenraad van de NHS heeft woensdagavond tijdens een besloten vergadering op sportcentrum Papendal unaniem besloten dat de herstructurering door zal gaan. Dat moet uiterlijk eind dit jaar leiden tot de oprichting van één grote nationale paardensportbond. De naam van de nieuwe bond staat overigens nog niet vast.

Doel van de bundeling is een betere begeleiding en ontwikkeling van de diverse paardensportonderdelen. Binnen de nieuwe organisatie moet bovendien sprake zijn van een duidelijke positionering van recreatie, wedstrijdsport en topsport. De drie bondsbureaus, behalve van de NHS ook van de andere bonden KNF/NBVR en NKB, zullen worden samengevoegd.

Het besluit werd woensdag unaniem genomen al moeten twee organisaties, de Nederlandse Bond van Rij- en Jachtverenigingen en de Nederlandse Samengestelde Wedstrijd Vereniging, formeel nog toestemming vragen van hun ledenvergaderingen. Over de chipkwestie is nog geen duidelijkheid.
[Stegen.net] archief februari 2001