Hippisch Centrum Stadskanaal in problemen

Hippisch Centrum Stadskanaal in problemen

11 oktober 2001 18:44 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

STADSKANAAL | STEGEN.NET
Het Hippisch Centrum de Kanaalstreek verkeert in financiële problemen. De beherende stichting, die het bedrijf jaren geleden voor het symbolische bedrag van één gulden van de gemeente Stadskanaal overnam, heeft al een aantal maanden het salaris van bedrijfsleider Geerlings niet meer betaald. Ook zijn er nog leveranciers die op hun geld wachten. Er zou zeker 60.000 gulden nodig zijn om de problemen op te lossen.

Voorzitter Rinus van Vorstenbosch van de Stichting Hippisch Centrum Kanaalstreek bevestigt dat er problemen zijn, maar wil niet op details ingaan. ,,De geruchten dat de problemen met het vertrek van penningmeester Snaathorst hebben te maken kloppen in elk geval niet”, aldus Van Vorstenbosch.

Penningmeester Snaathorst stapte in april dit jaar op. Hij wil geen commentaar geven en zegt dat de financiële problemen er al bij zijn aantreden een half jaar eerder waren. Hij wil niet zeggen waarom hij dan wel uit het bestuur is gezet.

Volgens voorzitter Van Vorstenbosch heeft de stichting gewoon op te grote voet geleefd en meer geld uitgegeven dan er binnen kwam. Goed ingelichte bronnen, die anoniem willen blijven, geven aan dat de financiële administratie van de stichting een grote puinhoop is. Daardoor zouden niet alle klanten rekeningen hebben ontvangen en is er onvoldoende controle uitgeoefend of mensen wel daadwerkelijk betaalden.

Bedrijfsleider Marcel Geerlings is ondanks de problemen redelijk optimistisch gestemd. Hij werkt druk aan een doorstart. ,,Ik ben er van overtuigd dat het bedrijf rendabel te maken is. In de tien jaar die ik hier werk, is het aantal klanten flink toegenomen.”

Geerlings wil met een nieuw stichtingsbestuur aan de slag en wil meer armslag om nieuwe activiteiten te kunnen opzetten. Hij zoekt nu naar partners die kunnen meehelpen de schuldenlast weg te werken. Volgens Geerlings zijn er ook contacten met de gemeente, die bereid zou zijn om tijdelijk weer eigenaar van het manegecomplex te worden. ,,Maar dat is een optie waar mijn voorkeur niet naar uit gaat, omdat de gemeente heeft gezegd uiteindelijk te willen verkopen.”