Koning Willem-Alexander opent Nationaal Hippisch Centrum Ermelo

Share
  • 8 mei 2014 09:24

door: redactie, 8 mei 2014 09:24

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

Koning Willem-Alexander heeft woensdag het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo officieel geopend. Het memorabele moment in de geschiedenis van hippisch Nederland werd gevierd in de nieuwe Amaliahal. De KNHS en het KWPN werken nauw samen in het centrum.
De opening van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. ©knhs.nl

De opening van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.
FOTO: KNHS

Voorzitters Theo Ploegmakers (KNHS) en Siem Korver (KWPN) benadrukten dat de feestelijke opening van het Nationaal Hippisch Centrum een opmaat is voor een goede en intensieve samenwerking tussen sport en fokkerij. ,,Van een organisatie, die het predicaat ‘Koninklijk’ mag voeren, wordt verwacht dat deze zich weet te onderscheiden. Vandaag presenteren twee ‘Koninklijke’ organisaties zich, die dat onderscheid weten te maken met de ingebruikneming van het Nationaal Hippisch Centrum.”

Het programma bevatte presentaties die zowel de paardensport als paardenfokkerij vertegenwoordigen. Zo waren er demonstraties van diverse disciplines met onder andere meervoudig wereldkampioen vierspan mennen IJsbrand Chardon en Olympische medaillewinnaars Adelinde Cornelissen en Jeroen Dubbeldam. Na afloop van het formele- en showprogramma kreeg Koning Willem-Alexander een uitgebreide rondleiding per rijtuig over het terrein en sprak hij met diverse leden van beide verenigingen.