Albert Zoer de snelste op CH Oranjewoud

Albert Zoer de snelste op CH Oranjewoud

3 juni 2002 19:10 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

DE KNIPE | STEGEN.NET
Albert Zoer heeft het jachtparcours klasse ZZ gewonnen tijdens het CH oranjewoud. Met Capital Girl (v. Jalisko) reed hij een snel en foutloos parcours. Jur Vrieling uit Holwierde werd met Jumper (v. Zuidhorn) tweede. Hij bleef Hester Klompmaker uit Buitenpost enkele seconden voor. De Friezin viel net buiten de prijzen.

In het ZZ-jachtspringen kwamen maar vier ruiters aan de start, waarvan twee deelnemers uit eigen provincie. Jan Arend Bouwhuizen uit Appelscha startte als eerste, maar bleek kansloos. Le Fano (Hofnar) gooide er te veel balkjes af.

Hester Klompmaker reed een foutloos parcours en zette met de van Margriet Zuidema geleende Revanche Z (Rebel II) de tijd op 66.74 seconden. Niet genoeg, zo bleek even later.

Vrieling sneller
Jur Vrieling was nog sneller met 61,25 seconden. Voor de laatste deelnemer Albert Zoer was het alles of niets. Hij zette de aanval in en nam de nodige risico`s. Snelheid en korte wendingen leverde hem de eerste plek op.

De 29ste editie van het CH- Oranjewoud werd dit keer in De Knipe gehouden. De belangstelling voor het dressuur en de springrubrieken was groot. Er waren zo`n 900 starts.

Pech
De organisatie heeft de afgelopen jaren pech met de terreinen. Twee jaar geleden werden de wedstrijden afgelast wegens hevige regenval. Het veld stond blank. Het bestuur van het CH is twee jaar geleden volledig vernieuwd. Er mankeerde niets aan de accommodatie, maar organisatorisch liep het niet soepel. Bij de dressuur raakten startcoupons zoek. Op het wedstrijdsecretariaat haperde de computer en stagneerde het invoeren van de gegevens. De uitslagen van alle dressuur- en springwedstrijden konden zondag dan ook nog niet worden uitgedraaid.

Deel dit bericht