archief
contact
+31 6 53239630

Judith Vetker imponeert tijdens de Hippiade

Judith Vetker heeft op de Hippiade, het nationaal kampioenschap van de KNHS, indrukwekkende prestaties geleverd. De amazone uit Wierden werd ZZ-kampioen met Crocodile Dundee (v. Hattrick) en reserve-kampioen in de klasse Z met VDL Blue River (v. Goodtimes). De noordelijke afvaardiging heeft in de breedte teleurstellend gepresteerd. Lichtpunten waren er wel. Zoals de 22-jarige Jennefer Barelds uit Meppel. Zij werd met Montreal reserve-kampioen ZZ-springen.

Jennefer Barelds, die op het Drents kampioenschap in Emmen haar vriend Job Oldenziel nog voor moest laten gaan, behaalde met haar paard over de vier parcoursen slechts 3.21 strafpunten. Judith Vetker was met slechts 0.27 strafpunten nog beter in vorm. Barelds was dik tevreden met haar tweede plaats. ,,Vooral op de tweede dag stonden er dikke parcoursen.” Het was voor de amazone van de LR Meppel de eerste keer dat ze zich voor de ZZ-klasse op het nationaal kampioenschap wist te plaatsen.

Michiel Brusse uit Wapserveen werd zesde met Meta Utopia in de zwaarste klasse. In de klasse Z was Henk Hidding van LR Ceres Zuidwolde met de tiende plaats de beste noordelijke ruiter. In de klasse M wist Patricia Borgman uit Tolbert beslag te leggen op de derde plaats. Zij startte met Havinga’s Palermo.

In de zwaarste dressuurklasse werd Gronings kampioen Corrie Rave vijfde. De amazone uit Nieuwe Pekela wist zich met Navarra in de kür nog een plaatsje op te werken. De Drentse kampioen Janneke Reinders wist zich met Jonkheer niet voor de tweede dag te plaatsen. Ze eindigde vrijdag in de achterhoede. In de Z1 klasseerde Wilmer Lanning zich wel voor de finale, maar de ruiter uit Gieten moest zich daarvoor terugtrekken omdat zijn paard Major kreupel bleek.

Beter verging het Tineke Stegen van LR de Kanaalstreek. De 34-jarige debutante op het NK behaalde in de M2 de vijfde plaats met Minerva en werd in de L2 reserve-kampioen met Paddington. Ze had slechts één puntje achterstand op de kampioen.

Bij de pony’s presteerde Monique van de Belt goed. De amazone van de Reestruiters uit De Wijk werd met Kansas tweede in de ZZ-klasse categorie E. In de Z categorie C pakte Evelien Preenen van PC Exorva uit Exloo de vierde plaats met Silvana. Clubgenote Floor Vos werd met Prins Mistral derde in de Z2-dressuur categorie E. In de Z1 categorie E werd Nicole Kist van de Kasteelruiters uit Coevorden derde met Nanette de Revel.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share