Judith Vetker verrassend naar zege Hippische Week Dwingeloo

Share
  • 19 oktober 2003 18:29

door: redactie, 19 oktober 2003 18:29

DWINGELOO | STEGEN.NET
Judith Vetker heeft zaterdagavond de Grote Prijs van de Hippische Week Dwingeloo gewonnen. De 18-jarige amazone uit Wierden deed dat met de merrie VDL Blue River (v. Goodtimes), die voor de helft eigendom is van Wiepke van de Lageweg uit Beers.

De finale stond open voor de beste deelnemers uit de Z en de ZZ. In het Z-gedeelte bleven maar drie combinaties foutloos in het parcours van Jan Oldejans, maar uit het ZZ-deel kwamen daar nog zeven bij, waaronder cracks als Jan Dolfing en Wiljan Laarakkers.

In de barrage werden veel fouten gemaakt. Met een rustige foutloze rit in 36.15 seconden had Rob Scherphof uit Tubbergen lange tijd de leiding. Hij werd met Navarone (v. Burggraaf) uiteindelijk tweede. Judith Vetker streefde hem voorbij. Zij bleef foutloos in 33.28 met VDL Blue River, een paard dat wat langzaam op gang kwam, maar zeer scherp rondging.

Vetker had in de verste verte niet op de overwinning gerekend. ,,Vanmiddag ben ik nog lelijk gevallen met dit paard. Dat was niet echt een geweldige voorbereiding, maar ik heb er toch motivatie uit weten te halen”, aldus de jonge Twentse amazone, die vorig jaar nog KNHS-kampioen was in de ZZ-klasse.

Achter Scherphof eindigde Wiljan Laarakkers op de derde plaats. De Limburger startte als laatste en zette met de imposante schimmel Kaskavelle een uitstekende rit neer. ,,Het paard heeft een blessure gehad en daarom ga ik hier niet tot het uiterste. Hij springt nu weer heel fijn”, aldus Laarakkers.

Dolfing
Beste noordelijke deelnemer was Jan Dolfing uit Vries. De manegehouder was weer de onbetwiste smaakmaker. Hij was in de barrage veruit de snelste, maar kreeg met Jaroeska een fout op een steilsprong. ,,Natuurlijk is dat balen. Maar ik ga proberen om het straks in Zuidlaren beter te doen”, aldus een strijdlustige Jan Dolfing.