Jur Vrieling schrijft geschiedenis op Indoor Friesland

Share
  • 20 oktober 2002 08:33

door: redactie, 20 oktober 2002 08:33

Jur Vrieling heeft zaterdagavond het grootste succes tot nu toe in zijn carrière geboekt. De ruiter uit Holwierde won met Labor`s VDL Edminton en streek 11.000 Euro op. In de barrage rekende de Groninger af met twee tegenstanders. De Fransman Nicolas werd tweede.

Vrieling kwam na afloop van zijn winnende rit handen te kort. Iedereen wilde de winnaar feliciteren en jonge meisjes wilden met hem op de foto. Vrieling genoot met volle teugen. ,,Het was mijn droom om ooit een keer in Leeuwarden te winnen. Ik krijg al jaren een persoonlijke uitnodiging van de organisatie voor het internationale springen. Ik ben blij dat ik dat ik dat vertrouwen nu waar heb gemaakt en dat een boertje van buuten dit lukt. Mijn volgende droom? De Grote Prijs in Zuidlaren.”

Jur Vrieling rijdt de ereronde met VDL Edminton. ©Jacob Melissen

Jur Vrieling rijdt de ereronde met VDL Edminton. ©Jacob Melissen

De Groninger verrichtte zijn huzarenstukje op een paard dat hij nog maar vier weken in het zadel heeft; Labor`s VDL Edminton. Ruim een jaar geleden reed Vrieling ook al eens op het paard van stoeterij Wypke van de Lageweg in het Friese Beers. De hengst werd toen verkocht naar Chili, maar de Chileen kon niet met Edminton overweg en het paard kwam weer terug bij Vrieling. ,,Ik hoop dat ik het nu een tijdje kan houden, maar ja, als een paard wint, komen er ook kopers.” Eerder moest Vrieling al afscheid nemen van de hengst VDL Atlantic. Daarmee leken grote successen er voorlopig niet in te zitten, maar in het FEC in Leeuwarden bewees de nuchtere Groninger het tegendeel.

Blij

Het bestuur van Indoor Friesland vertelde naderhand ook heel blij te zijn met de eindwinnaar. ,,Je kunt nooit een beter eindresultaat regisseren’’, vond voorzitter Wiebe Wieling. Het was ook voor de organisatie de gewenste winnaar omdat geen andere ruiter het publiek zo aanspreekt. Een positivo die de prestaties van olympisch titelhouder Jeroen Dubbeldam en wereldkampioen Dermott Lennon deed verbleken. Dubbeldam startte de achtjarige hengst Partytime voor het eerst in een Grote Prijs en ook Lennon had niet zijn toppaard in het FEC.