Esther Janssen Gronings kampioen in Z1

Share
  • 3 februari 2003 19:26

door: redactie, 3 februari 2003 19:26

blokjeVLAGTWEDDE | STEGEN.NET | ARCHIEF 2003
De nieuwe Groningse kampioene in de Z1-dressuur heet Esther Janssen. Met haar paard Orinoco werd ze vrijdagavond in de manege van de Woudruiters gehuldigd.

Corrie Rave leek op voorhand de grote favoriet. Ze stond ruime tijd bovenaan met 64.44% met haar Ohboy. Maar de laatste deelneemster van de rubriek verdreef haar van de eerste plaats. Esther Janssen, die haar Orinoco mooi hoog in het front had staan en met veel swung door de baan walste, kreeg van de juryleden Kommer, Holm en Van Hemert maarliefst 66.22% en stond daarmee ruimschoots bovenaan.

Een foutje in de middendraf en een kleine storing bij het aanspringen vanuit de stap naar de galop ontnam haar een nog hogere score. Esther Janssen reed de afgelopen weken al steeds goede en winnende proeven en hield haar goede vorm ook nu weer vast. Corrie Rave werd dus uiteindelijk tweede. Derde werd Monique Peutz met Peliki van de Blauwe Ruiters. De chique vos reed een totaalscore van 62.11% bij elkaar. Verrassend vierde met eveneens 62.11% werd Diena Prins met Oh Julio. De amazone uit Nieuwe Pekela heeft nog niet zolang geleden de overstap gemaakt naar de Z1 en heeft af en toe te weinig controle over dit grote paard. Maar de laatste weken heeft ze een indrukwekkende opmars gemaakt. (archief 2003)