Corrie Rave met Landkorn de beste in Groningen

Share
  • 13 februari 2005 19:25

door: Steven Stegen, 13 februari 2005 19:25

APPINGEDAM | STEGEN.NET
Corrie Rave is zaterdag gehuldigd als kampioene van Groningen in de Z2-dressuur. De 37-jarige amazone uit Nieuwe Pekela behaalde met de in Mecklenburg gefokte Landkorn een totaal van 64.95%.

Corrie Rave werd met Landkorn Gronings kampioen.

Corrie Rave werd met Landkorn Gronings kampioen.

Emmelie Scholtens moest vanwege verplichtingen elders verstek laten gaan en dat maakte het in de Z2 wel minder spannend. Corrie Rave won de strijd redelijk gemakkelijk. De ervaren amazone, die lest bij Anne Kee Oostra en Imke Schellekens, wist zowel de gewone proef als de kür op muziek te winnen.

Het optreden in de kür was zelfs goed voor een gemiddelde van 66% en daarmee liep Corrie nog verder uit op de als tweede geëindigde Marianne Tepper uit Sappemeer met Neander, die op een eindscore van 63.85% uitkwam. Hilda Luiten stuurde Nelson naar de derde plaats.

De M2 werd gewonnen door de 24-jarige Callista Leeuwerke, die met Shamrock (v. Cabochon) wist te imponeren en een mooie score van 64.81% wist te behalen. Leeuwerke werd vrijdag ook al derde in de Z1 en kon dan ook terugkijken op een geslaagd weekend. Linda Kouwenhoven pakte het kampioenslint in de L2 met VDL San Antonio (v. Sandro Hit).