archief
contact
+31 6 53239630

Groningse ZZ-titel voor Rianty Zwart met Olievia

Rianty Zwart is zaterdagavond in paardencentrum De Blauwe Stad gehuldigd als ZZ-kampioen van Groningen. De 23-jarige amazone uit Oostwold in het Westerkwartier wist met haar paard Leijdsman`s Olievia (v. Ilmeo) als enige in beide omlopen foutloos te blijven. Het was voor Zwart de eerste keer dat ze kampioen werd in de ZZ-klasse.

De kaarten waren in de mager bezette ZZ snel geschud. In de eerste omloop wist alleen Rianty Zwart met haar zevenjarige Ilmeo-merrie Olievia foutloos te blijven. Met haar andere paard Naranta hoorde Zwart een balk vallen, evenals de thuis rijdende Erik Kruizinga. Kruizinga maakte in de tweede manche nog een fout met Van Dijk`s Roofs Mondeo en maakte daarmee de weg vrij voor Zwart, die Olievia opnieuw foutloos rond stuurde en ook met Naranta van het hout bleef. Rianty Zwart werd daarmee kampioen en tweede. Met Olievia wil Zwart komende zomer nationale parcoursen gaan springen. Naranta volgt wellicht. ,,Die heeft meer vermogen, maar mist nog routine.”

Ook in de klasse Z bleef een barrage achterwege. Patricia Borgman wist met Havinga`s Palermo als enige in beide omlopen alle door Tammo Mellema opgestelde hindernissen op hun plaats te laten. Met één fout over twee omlopen werd Paulien de Vries met Lola tweede en Lucrece Aardenburg werd derde. Aardenburg, uitkomend voor Stal Bakker in Zijldijk, won wel de klasse M met Philrike B. In de barrage rekende ze af met Hilde Boorsma op Ontario.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share