archief
contact
+31 6 53239630

KNHS-titel voor Ellen van de Berg

Loes Corsel is zaterdagavond als vijfde geëindigd in de Z2-klasse tijdens het NK dressuur in het KNHS-centrum in Ermelo. De Drentse kampioene behaalde met Nestor (v. Wolfgang) een totaalscore van 67.50%. Ellen van de Berg bleek de sterkste.

Na de fusie tussen de KNF, NKB en NBVR werd voor het eerst het indoorkampioenschap gehouden in KNHS-verband. De strijd werd er extra spannend door, omdat nu ook de zuidelijke combinaties in de piste kwamen. Die drukten trouwens een behoorlijk stempel op de strijd. De Brabantse Ellen van de Berg won de Z2-klasse met Nadine (v. TCN Partout). De amazone van de LR St. Martinus stelde haar zege veilig door een geweldige kür neer te zetten, die werd beloond met 72.70%.

Loes Corsel wist in de eerste proef nog op gelijke hoogte te blijven met Van de Berg. Beide amazones sloten het eerste onderdeel af met 67.40%. In het tweede onderdeel, de kür op muziek, moest de uit Coevorden afkomstige Corsel alsnog het hoofd buigen. Bart Bax, veelvoudig NKB-kampioen, werd met Orion, eveneens een jonge Partout, tweede in het klassement. Wilmer Lanning uit Gieten werd negende met Guus.

In de Z1 kwamen de Groningers en Drenten er niet aan te pas. Het Zeeuwse Rabobank-talent Thamar Zweistra tekende met Hexagon`s Roumanda (v. Rubiquil) voor de overwinning. Drents kampioen Marjan van Dijk uit Ruinen werd met Marel vijftiende. Tineke Stegen van LR de Kanaalstreek was in de M-rubrieken de beste noordelijke amazone. De Drentse kampioen werd met Paddington achtste in de M1. In de M2 eindigde Afiena Kommer uit Exloo met O`Neill als negende. Gronings kampioen Jelly van Dijk stelde teleur. Ze eindigde als laatste met Rebel.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share