Ellen Wynia op valreep geplaatst voor kür tijdens KNHS-kampioenschap

  • 4 maart 2016 19:38
door: redactie, 4 maart 2016 19:38

ERMELO | STEGEN.NET
Marieke van der Putten won vrijdag tijdens het KNHS-kampioenschap de verplichte proef in de ZZ-licht. Beste Noordelijke deelnemer was Drents kampioene Ellen Wynia. Zij werd achtste met Chakakahn.

KNHS-kampioenschap. De Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

De Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Met haar achtste plaats mag Ellen Wynia vrijdagavond op het nippertje starten in de kür op muziek, waarna het klassement bekend zal zijn. De juryleden keken nogal verschillend tegen de proef van de combinatie uit Steenbergen aan. De jury bij M, Hendrik van Es, plaatste de Drentse combinatie aan kop met 250 punten, maar zijn collega’s hielden het op 217 en 219. Daarmee kwam het percentage op 65,33%.

Ellen Wynia en Laura Zwart even druk met de social media.

Ellen Wynia en Laura Zwart even druk met de social media.

Winnares Marieke van der Putten behaalde met Elcapone de winnende score van 69,14%. Stephanie Kooyman eindigde als tweede. Zij kwam met Dibert uit op 67,81%. Verder plaatsen Julia Groenhart, Lynne Maas, Annemarie Brouwer, Rosina Hoopman en Thalia Rockx zich voor de kür.

Z2
In de Z2 gaat Kirsten Brouwer aan de leiding. Haar optreden met Eye Catcher werd beloond met 73,63%. Lynne Maas stuurde Electra naar de tweede plaats. Veronique Roerink moest het nu doen met plaats 13. Met Elvive behaalde de amazone uit Beilen precies 65%. Kirsten van der Hauw uit Haskerhorne werd 21e en Drents kampioene Marjan Hooge met San Dinando 25e. Daarna volgden Marloes Oosterhof uit Zuidbroek (26e) en Wytske Schuth (27e) uit Wildervank.

Dit bericht is [views]