Geslaagd slot Stad en Ommeland competitie

Geslaagd slot Stad en Ommeland competitie

13 april 2003 11:45 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

APPINGEDAM | Stegen.net | archief 2003
De finale van de Stad en Ommeland dressuurcompetitie is het afgelopen weekend een groot succes geworden. Ondanks het schitterende weer kwamen vele honderden liefhebbers naar de schitterende manege De Veenhoeve om te genieten van de finalisten die allen een kür op muziek reden. De zondag was ingeruimd voor Coby van Baalen, die de hoogst geplaatsten uit de competitie bijspijkerde.

In de Z2-klasse kon het nog alle kanten op. Heidi Boekweit stond er na de selectiewedstrijden, die meetellen in het eindklassement, het beste voor, maar ze had maar een kleine voorsprong op Vanessa Bolken. De kür werd daardoor extra spannend. Heidi Boekweit bleek daarin de sterkste. De heersend Gronings kampioene uit Bellingwolde behaalde met PCL Jackpot Surprise 69.69%, tegen 61.32% voor Bolken. Boekweit werd met een totaal van 66.22% winnaar van de competitie, gevolgd door haar vriend Richard Kiewiet, die met Habaldy op 64.63% uitkwam. Vanessa Bolken pakte met Mac Gyver de derde plaats.

In de Z1 ging de overwinning naar gastheer Haroun Hijman, die met Orengo S zowel de sterkste was in de selectieproeven als de kür op muziek. Hij was in de Z1 de enige die boven de 60 procent scoorde. Ieke Mans werd met Royal Star tweede met 57.66%. Marije Berends won met Pocahontas de M2. Hester Jonker was met Niomira de beste in de M1. De andere winnaars zijn Petra Jonkers (L2), Bianca Mulder (L1) en in de klasse B Karin Norder.

Op zondag was er opnieuw een hoogtepunt door de aanwezigheid van Coby van Baalen, die Marigje van Baalen en Vincent van Gasselt, die de KWPN-hengst Inspekteur voorstelde. Voor de gelukkigen die de lessen van Coby mochten volgen duurde het natuurlijk allemaal veel te kort, maar ze konden in de tijd die beschikbaar was een hele hoop opsteken van Coby van Baalen, die ondanks haar verkoudheid toch heel professioneel en vakkundig met de ruiters aan de slag ging. In de pauze signeerde ze haar nieuwe boek.

Het is nu al duidelijk dat de competitie volgend jaar een vervolg krijgt, zo belooft de organisatie met voorzitter Grieteke Oldenburger aan het hoofd. De competitie wordt dan ook opengesteld voor ponyruiters.