Heidi Boekweit wint voorselectie Z2-dressuur

Share
  • 13 augustus 2003 22:51

door: redactie, 13 augustus 2003 22:51

SCHILDWOLDE | STEGEN.NET
Heidi Boekweit was dinsdagavond de sterkste tijdens de voorselectie voor het Groningse regiokampioenschap Z2-dressuur. De amazone uit Bellingwolde behaalde met Habaldy 63.78 procent.

Rian Drenth werd twaalfde en plaatste zich net. ©Stegen.net

Rian Drenth werd twaalfde en plaatste zich net. ©Stegen.net

Boekweit behaalde bij de drie jury’s 186, 197 en 191 punten. Daarmee hield ze Marianne Tepper met Neander M (v. Juventus) en Corrie Rave met Ohboy (v. Cabochon) achter zich. Deze twee amazones behaalden 63.33 procent. Hergen van Hall staat vierde met On Fire. Daarna volgt Moniek Vos met Noah. De beste twaalf combinaties uit het klassement mogen door naar de echte kampioenschappen. Die worden komende zaterdag in Veendam verreden.

De Z1 werd in twee groepen verreden. Liesbeth Slootweg won met Peter met een ruime voorsprong van 66.89 procent in de ene ring. In de andere baan won Janneke Smits met Onassis. Yvonne Prijt eindigde in deze groep als tweede en derde.

De omstandigheden in Schildwolde waren dinsdag zwaar. Het was er heet, erg stoffig en de bodem was keihard. Dat maakte het voor de deelnemers niet gemakkelijk. Het algehele niveau in de Z2 had bepaald niet over. De regio Groningen werkt dit jaar voor het eerst met een voorselectie enkele dagen voor het kampioenschap. De reacties waren wisselend, maar overwegend positief. ,,Het is in elk geval veel beter dan selecties verdeeld over het hele buitenseizoen, zoals ze dat in Friesland doen”, aldus trainer Jacques Laarakkers.