Jarmilla Peterson met Woody aan kop in Vlagtwedde

  • 27 oktober 2012 19:19
door: redactie, 27 oktober 2012 19:19

VLAGTWEDDE
Een spannende strijd zaterdag bij de tweede wedstrijd van de dressuurcompetitie Vlagtwedde (DCV). Linda Kouwenhoven, met Vamos Rubin winnaar van de eerste wedstrijd, moest nu het hoofd buigen voor Jarmilla Peterson met Woody. Het verschil tussen de twee fanatieke amazones was slechts twee punten.

Jurylid René van der Heul beloonde het optreden van Jarmilla Peterson en Woody met 226 punten. Kouwenhoven deed daar met 224 maar weinig voor onder. Op de derde plaats volgde Marjan Hooge met Richfield met 222. Daarna viel er een gat, met Mariët Blink (Ubaldo – 213 pnt) en Janine Hooge (TT – 212). Winnares Jarmilla Peterson was na afloop kort over haar proef. ,,Ik heb fijn gereden en het lijkt er op dat we de slag te pakken hebben. Het is al met al een druk weekend, want ik heb Woody ook in Nieuwe Pekela gestart in de selectie voor Indoor Veendam. Ook daar hebben we gewonnen”, aldus de trotste amazone en instructrice uit Wedde.

Jarmilla Peterson met Woody (archief). ©Roelke Nienhuis

De Z1 werd in twee groepen verreden. Linda Kouwenhoven won in de grootste groep met Bonbini met 223 punten, gevolgd door Heidi Boekweit met Wiseguy met 221. In de keinere groep voerde Ann Wessels het klassement aan met Bnice H met 225. Daniëlle Moek pakte met Adventure de tweede plaats met een resultaat van 222.