archief
contact
+31 6 53239630

Sjaak van der Lei de beste in finale Indoor Tolbert

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET

Ruim twee jaar is Sjaak van der Lei uit het noorden weg, maar zijn bezoekje aan het noorden tijdens het concours hippique Indoor Tolbert zal hij nog blijven lang herinneren. De 22-jarige ruiter die tegenwoordig in Erp woont mocht naar Brabant terugkeren met de Bouwman paardentrailer.

In een prachtige finale wist Van der Lei de Grote Prijs van Tolbert op zijn naam te schrijven. Van de twaalf combinaties in de barrage bleef Van der Lei met Marancodi Z foutloos en hij maakte de snelste tijd: 23.76. Daar konden Henri Stegeman en Weite Oldenziel net niet aan tippen.

Glunderend liet Van der Lei na afloop alle lofuitingen over zich heen gaan. De winst bij Indoor Tolbert stemde hem tot tevredenheid. Voor aanvang van de barrage had de ruiter die lange tijd in Houwerzijl heeft gewoond er vertrouwen in dat het concours goed voor hem zou verlopen. ,,Het basisparcours ging al goed en bij het inspringen voor de barrage merkte ik dat het paard goed scherp was.”

Omdat het inspringen goed ging, durfde Van der Lei wel risico te nemen. ,,Ik durfde er direct wel vol in te gaan. En gelukkig kon mijn paard dat snelle tempo van het begin vasthouden.”

Met Van der Lei heeft Indoor Tolbert wederom een nieuw winnaar gekregen. Al voor de barrage begon werd duidelijk dat Indoor Tobert een andere winnaar zou krijgen dan verleden jaar. De eerste man van het concours van 2003, Albert Zoer uit Echten, kwam nu niet verder dan het basisparcours. Na een uitstekende rit op de rug van Patinko sneuvelde een balkje op de laatste hindernis en daarmee was duidelijk dat Zoer zijn winst niet prolongeerde.

Ook een andere topper, Angelique Hoorn (Wanneperveen) kwam niet in de beslissende rit. Haar schimmel Libelle tikte een balk van de voorlaatste hindernis af in de basisparcours en daarmee was het verhaal ook voor haar uit.

Kanshebber

Weite Oldenziel daarentegen wist zich wel bij de twaalf combinaties van de barrage te scharen. Tijdens zijn rit leek hij kanshebber te zijn voor de winst, maar op de streep kwam de man uit Gieten een halve seconde tekort. Ook de voor hem gestarte Henri Stegeman (Wierden) greep net naast de trailer. Hij bleef steken op een tijd van 24.24. Spanning was er genoeg in de barrage, maar er was niemand die na Van der Lei aan diens tijd kon komen. Naast de drie genoemde ruiters bleef ook Anita Jacobs-Robaard (Emmercompascuum) foutloos in de barrage.

Uitslag
1. Sjaak van der Lei (Erp), Marancodi Z, 0-23,67; 2. Henri Stegeman (Wierden), Volvo’s Opinion, 0-24.24; 3. Weite Oldenziel (Gieten), Ofichems Olivier, 0-24.28; 4. Anita Jacobs-Robaard (Emmercompascuum), Pierrot, 0-30.78

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share