Gestion Lingh wegens blessure niet naar Athene

Share
  • 9 augustus 2004 20:23

door: redactie, 9 augustus 2004 20:23

Een flinke domper in het Nederlandse dressuurkamp: Gestion Lingh en Edward Gal gaan niet naar de Olympische spelen in Athene. Lingh, heersend Nederlands kampioen, is geblesseerd geraakt na een val van de laadklep.

De blessure is dusdanig dat het volgens behandeld teamveterinair Hans van Schie enige tijd zal vergen voordat het herstel volledig is. Belangrijk in het genezingsproces is rust. Daarom is het niet verantwoord om Lingh mee te nemen naar Athene.

Vooral na het zeer sterke optreden van deze combinatie in de wereldbeker finale te Düsseldorf (tweede) en na het winnen van de Nederlandse titel in Nijmegen betekent het uitvallen van Lingh een ernstige aderlating voor het Nederlandse dressuurteam.

De plaats van Edward Gal en Gestion Lingh wordt nu ingenomen door Imke Schellekens-Bartels uit Hoge Mierde met de door het KWPN goedgekeurde hengst Gestion Lancet. Schellekens werd na haar zeer goede optreden in Nijmegen als reserve opgenomen in het team. Daarna zegevierde deze combinatie nog in Grand Prix wedstrijden in Rotterdam en Hickstead.

De Nederlandse dressuurequipe die nu vertrekt naar Athene bestaat uit Anky van Grunsven met Gestion Salinero, Sven Rothenberger met Barclay II, Marlies van Baalen met Blom’s Idocus en Imke Schellekens-Bartels met Gestion Lancet.